Directions
Vietnamese Beef Pho
Heb je zin in Vietnamese pho, maar wil je het snel en makkelijk op tafel hebben? Dan moet je niet voor een authentiek recept gaan. Probeer eens dit recept voor Vietnamese beef pho, wat snel en makkelijk is om te maken.
Onze Sunday Diner vrienden gaan deze zomer op vakantie naar Vietnam. Ze hebben een prachtige reis gepland, waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Al is het alleen al om de heerlijke gerechten die zij zullen eten. Ik ben namelijk dol op Aziatisch eten. Wat natuurlijk een hele brede term is, maar een ding hebben ze vaak gemeen: Comfort Food! De liefde voor Azië en zijn keuken is alleen maar meer gegroeid na mijn reizen naar Japan en China.
Pho is een nationaal Vietnamees gerecht bestaand uit heel veel zoete specerijen. De bouillon is daarbij heel belangrijk en als je een beetje van eten houdt, weet je dat het maken van een goede bouillon zeker 24 uur kan duren. Maar in ons drukke hectische leven heb je daar niet altijd tijd voor Zo’n kom comfort food is natuurlijk wel altijd welkom. Vandaar dat ik dit snelle recept maakte. Het bevat veel kruiden, die ook vaak voor pho worden gebruikt, maar is hij sneller klaar.
Vegetarisch?
Zelf heb ik de pho nog niet vegetarisch gemaakt, maar je kunt de runderbouillon uiteraard vervangen door groente bouillon en de beef weg laten.
Dit recept voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 19-03-2014)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingSchil de gember en rasp fijn. | Pel de knoflook en hak fijn of gebruik een knoflookpers. | Was de peper en verwijder de zaadlijst. | Was de taugé. | Was de paksoi en snijd de harde onderkant eraf. | Was de peutjes. | Snijd de limoen in partjes. | Was de koriander en hak grof. |
2
Done
|
BiefstukDep de biefstuk droog en wrijf de Five Spices over het vlees. | Laat het vlees minimaal 10 minuten marineren op kamertemperatuur. |
3
Done
|
BouillonVerhit 1 eetlepel olie in een grote soep pan. | Fruit de knoflook en de gember 1 minuut. | Verkruimel het bouillonblokje erbij. | Schenk 1.5 liter water in de pan en breng dit aan de kook. |
4
Done
|
Voeg de gember, kruidnagel, Spaanse peper en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat het 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan. | Haal de kruidnagel, peper en kaneelstokje met een schuimspaan uit de bouillon.| |
5
Done
|
Voeg de mihoen toe aan de bouillon en laat dit 3-4 minuten staan tot de mihoen gaar is. | Voeg de taugé, paksoi en peultjes toe aan de bouillon en laat dit nog eens 5 minuten staan. | |
6
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Bak de biefstuk kort in de pan, 3 minuten aan elke kant. | Laat de biefstuk even rusten voor je er reepjes van snijd. |
7
Done
|
Schenk de soep in de soepkommen. | Verdeel de biefstuk over de kommen. | Maak af met wat limoen en koriander. |