Nutella Cake

1 1
Nutella Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 eieren
100 gram ongezouten boter
200 gram Nutella
80 gram suiker
70 gram bloem
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Nutella Cake

Wij hebben een Nutella pot in huis van 5 kilo! Ik maak geen grapje, dit heeft Marcel van zijn collega’s voor zijn verjaardag gekregen (wel als grap). Nou eet hij wel dagelijks zijn boterham met Nutella, maar 5 kilo? Tijd dus om wat nieuwe recepten te proberen! We besloten Het Grote Nutella kookboek te kopen, met zo’n grote pot Nutella zou dat wel handig zijn toch? Helaas viel de creativiteit van de recepten in het kookboek een beetje tegen. Althans er stond heel veel simpele recepten in, die ik zelf ook wel had kunnen bedenken. Er stond nog net niet een recept in van dat je het op je boterham kan smeren. Het bracht me toch ook op goede ideëen.

Als het om bakken met chocolade gaat kom ik al snel op brownies op een heerlijke chocolade taart op ze Amerikaans. Die laatste vind ik zo lekker omdat ze heel luchtig zijn en vroeg maakte ik die maar wat vaak met de Amerikaanse cake-mix van Duncan Hines (Amerikaans merk). In het grote Nutella Kookboek stond een soort gelijk recept en deze besloot ik te maken.

Wat deze cake zo luchtig maakt is de opgeklopte ei-witten, dat in een cake maakt al het verschil in de wereld. De cake is op zichzelf al heel lekker, maar wil je het een stap extra maken? Doe er nog een lekkere laag gesmolten Nutella overheen!

 

Deze post bevat affiliate links


Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog recepthoekje.nl (Datum 10-12-2013)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bedek een ronde cake-vorm (Ø 20 cm) met bakpapier.|

2
Done

Scheid de eieren: ei-wit in ene kom, ei-geen in de andere. | Doe de ei-witten In een ruime en vet vrije kom. Klop de ei-witten stijf tot een meringue: Als je stijve pieken van het ei-wit kan maken is hij klaar.|

3
Done

Smelt de boter in de magnetron (of au bain-marie op het fornuis). | Voeg de Nutella toe aan de boter en roer goed door elkaar.

4
Done

In een andere kom roer de suiker en het ei-geel goed door elkaar. Gebruik een garde hiervoor. | Roer de Nutella door de suiker. | Voeg de bloem, zout en het opgeklopte ei-wit toe en roer het tot een goed beslag.|

5
Done

Schenk het beslag in de cakevorm. | Zet de cake in de oven voor 20 minuten. Controleer met een saté prikker of de cake klaar is door te kijken of hij schoon eruit komt. | Haal de cake uit de oven en laat hem compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vietnamese Beef Pho- Kidshoekje.nl
previous
Vietnamese Beef Pho
Griekse Aardappel Gyros Bowl - kidshoekje.nl
next
Griekse Aardappel Gyros Bowl

Add Your Comment