Vietnamese Beef Pho

0 0
Vietnamese Beef Pho

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram biefstuk
2 eetlepels Chinese vijf kruiden
2 runder bouillonblokje
2 tenen knoflook
5 cm gember
1 Spaanse peper
2 kruidnagel
1 kaneelstokje
125 gram mihoen
100 gram taugé
1/2 paksoi
100 gram peultjes
2 limoenen
paar takken koriander
olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Vietnamese Beef Pho

    Heb je zin in Vietnamese pho, maar wil je het snel en makkelijk op tafel hebben? Dan moet je niet voor een authentiek recept gaan. Probeer eens dit recept voor Vietnamese beef pho, wat snel en makkelijk is om te maken.

    Onze Sunday Diner vrienden gaan deze zomer op vakantie naar Vietnam. Ze hebben een prachtige reis gepland, waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Al is het alleen al om de heerlijke gerechten die zij zullen eten. Ik ben namelijk dol op Aziatisch eten. Wat natuurlijk een hele brede term is, maar een ding hebben ze vaak gemeen: Comfort Food! De liefde voor Azië en zijn keuken is alleen maar meer gegroeid na mijn reizen naar Japan en China.

    Pho is een nationaal Vietnamees gerecht bestaand uit heel veel zoete specerijen. De bouillon is daarbij heel belangrijk en als je een beetje van eten houdt, weet je dat het maken van een goede bouillon zeker 24 uur kan duren. Maar in ons drukke hectische leven heb je daar niet altijd tijd voor Zo’n kom comfort food is natuurlijk wel altijd welkom. Vandaar dat ik dit snelle recept maakte. Het bevat veel kruiden, die ook vaak voor pho worden gebruikt, maar is hij sneller klaar.

    Vegetarisch?

    Zelf heb ik de pho nog niet vegetarisch gemaakt, maar je kunt de runderbouillon uiteraard vervangen door groente bouillon en de beef weg laten.

     


    Dit recept voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 19-03-2014)

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Schil de gember en rasp fijn. | Pel de knoflook en hak fijn of gebruik een knoflookpers. | Was de peper en verwijder de zaadlijst. | Was de taugé. | Was de paksoi en snijd de harde onderkant eraf. | Was de peutjes. | Snijd de limoen in partjes. | Was de koriander en hak grof.

    2
    Done

    Biefstuk

    Dep de biefstuk droog en wrijf de Five Spices over het vlees. | Laat het vlees minimaal 10 minuten marineren op kamertemperatuur.

    3
    Done

    Bouillon

    Verhit 1 eetlepel olie in een grote soep pan. | Fruit de knoflook en de gember 1 minuut. | Verkruimel het bouillonblokje erbij. | Schenk 1.5 liter water in de pan en breng dit aan de kook.

    4
    Done

    Voeg de gember, kruidnagel, Spaanse peper en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat het 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan. | Haal de kruidnagel, peper en kaneelstokje met een schuimspaan uit de bouillon.|

    5
    Done

    Voeg de mihoen toe aan de bouillon en laat dit 3-4 minuten staan tot de mihoen gaar is. | Voeg de taugé, paksoi en peultjes toe aan de bouillon en laat dit nog eens 5 minuten staan. |

    6
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Bak de biefstuk kort in de pan, 3 minuten aan elke kant. | Laat de biefstuk even rusten voor je er reepjes van snijd.

    7
    Done

    Schenk de soep in de soepkommen. | Verdeel de biefstuk over de kommen. | Maak af met wat limoen en koriander.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Chia Bananen Pudding - Kidshoekje.nl
    previous
    Chia Bananen Pudding
    Nutella Cake - Kidshoekje.nl
    next
    Nutella Cake

    Add Your Comment