Directions
Een van Recepthoekje.nl populairste recepten ooit is deze warme kersensaus. Een recept perfect voor de komende feestdagen, maar dan moet je wel verse kersen weten te vinden.
Warme Kersensaus
Toen ik de perzik dumplings maakte had ik het gevoel dat het nog iets extra’s nodig had dan alleen slagroom en/of vanille ijs. Klinkt natuurlijk al heel lekker, maar ik had nog een bak verse kersen liggen en besloot daar een warme kesen saus van te maken voor bij de dumplings. Nou is deze saus al op zich staand een absolute must om te maken, maar werkte ook heel goed bij de fruitige dumplings.
De saus kun je ook heel goed bij allerlei andere heerlijke na gerechten of taarten serveren of bij een bolletje vanille ijs. Ik zal vooral zeggen probeer het eens zelf, want dit recept was niet voor niets het meest bezochte recept van Recepthoekje.nl
Kidsproof
In het originele recept gebruikte ik zoete witte wijn. Uiteraard verdampt de alcohol tijdens het koken, maar wil je toch liever een alternatief gebruiken? Gebruik dat witte druivensap of appelsap.
*Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (datum 09-07-2014)
Steps
1
Done
|
Was de kersen en ontpit ze. |
2
Done
|
Smelt de boter in een pan. | Voeg de kersen toe en bak deze 5 minuten op een laag vuur terwijl je regelmatig roert. | Voeg de suiker en sap toe en laat dit lichtjes pruttelen tot het een siroop vormt. | **Wordt de siroop maar niet dik? Schep dan een beetje saus uit de pan in een kom. Roer in de kom 1 theelepel maïzena erdoorheen. Roer tot er geen klonten zijn. | Roer de maïzena door de saus. | |
3
Done
|
Heeft de saus de gewenste substantie. Haal dan de saus van het fornuis en roer de vanille erdoorheen. | Serveer direct! |