Watermeloen Slushie

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

750 ml watermeloensap
1,5 etlp suiker
1 tlp citroensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ook te eten als granita!

Directions

Watermeloen Slushie

Op gegroeid in Amsterdam Zuid Oost is schaaf ijs mij absoluut niet vreemd. Bij elke braderie of buurtfeest stond er wel iemand met een kar om lekker Surinaams Schaafijs te halen. Schaafijs, Granita, Slushie er zal vast een wereld van verschil in zitten. Waar het waarschijnlijk neer komt op de ingrediënten. Een ding is zeker het is ontzettend verkoelend en gewoon heel lekker. Schaafijs wordt naar mijn weten gemaakt van schaafijs waar vervolgens siroop overheen gaat. Oh de kleuren waar uit je kon kiezen. Ik heb echter niets van siropen voor dit recept gebruikt en daarom noem ik het een slushie! Ja er zit iets van suiker in maar het is vooral pure watermeloen. Ik heb het over mijn recept voor Watermeloen Slushie.

Het is een recept wat makkelijk is om te maken maar wel wat werk in zit. Je moet namelijk een aantal keer de bak uit de vriezer halen om te schrapen. Zelf heb ik hiervoor gewoon een timer gezet. Hup bak er uit even schrapen en er weer in. Na een 3 uur is het klaar en genieten maar! Perfect voor lekker warm zomerweer.

Kan je de suiker weglaten? Zeker, het is dan gewoon een stuk minder zoet!

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Watermeloensap

Snij een watermeloen (zonder pitjes) in stukjes. | Doe de watermeloen in een blender en pureer tot sap. (Kan ook met een staafmixer). | Haal de watermeloensap door een zeef boven een bak. Om het pulp eruit te zeven. |

2
Done

Slushie

Neem een (liefst ijzere) rechte bak en doe de watermeloensap, citroensap en suiker hierin. Roer alles door tot de suiker zo goed als is opgelost. | Zet de bak afgedekt in de vriezer. | Laat het minimaal 3 uur in de vriezer staan, waarbij je elke 45 minuten met een vorm het ijs los roert of schraapt.| Na 3 uur heb je je slushie en kun je genieten!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Watermeloen Frietjes met kokos dip | Babies Kitchen
previous
Watermeloen Frietjes met kokos dip!
Hawaii Hotdog | Babies Kitchen
next
Hawaii Hotdog

Add Your Comment