Directions
Wolkenbrood
Als blogger haal ik graag ik inspiratie op bij andere collega’s, socials media platforms en kijk ik uiteraard naar trends of hypes. In 2016 zag je bijvoorbeeld ‘cloud bread’ (wolkenbrood) overal verschijnen. Een gezond brood alternatief omdat het zo calorie arm is. Het bestaat namelijk uit eieren en roomkaas of hüttenkäse. Maar is het ook lekker?
Wat vond ik er van?
Is het brood? Absoluut niet. Hoe zou ik het dan wel omschrijven? Een luchtig ei gerecht. Zou je er brood meet kunnen vervangen? Ja, als je minder of geen koolhydraten wilt eten, maar ik denk niet perse dat het net zo vullend is. Uiteraard kun je het wolkenbrood beleggen en op smaak brengen. Het is tevens ook makkelijk en snel te maken met maar 4 ingrediënten. Toch zou ik het niet zo maken als vervanging van brood. Het is lekker als snack in de lunchtrommel of misschien om te serveren met wat andere dingen als borrelhapje. Ik zou dus vooral zeggen, probeer het zelf eens uit en laat weten wat je er van vindt.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 150 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Scheid de eieren in twee kommen. Doe de eiwitten in een vet vrije kom. | Voeg de bakpoeder en zout bij de eiwitten. Klop de eiwitten op tot je pieken kunt maken, die blijven staan. | |
3
Done
|
In een andere kom meng het eigeel met de roomkaas en honing en mix alles tot het goed is gemengd. | Vouw het eigeel mengsel met een spatel door het eiwit. | |
4
Done
|
Schep het eimengsel in kleine hoopjes/bolletjes op de bakplaat. | Hou ruimte tussen de hoopjes. | Doe wat sesamzaadjes op de hoopjes. | Zet de bakplaat in de oven voor 17-20 minuten. Tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. | Haal de bakplaat uit de oven en laat ze compleet afkoelen. | |