Wortel met Aardappel [Babyvoeding]

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram wortel
100 gram aardappel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Wortel met Aardappel

Mijn kinderen zijn dol op stamppot en ik denk dat het mede komt door de introductie van aardappels en groente in babyvoeding. Babyvoeding en stamppot lijkt uiteraard heel erg op elkaar. Het voelt dus als vertrouwd denk ik. Als je baby eenmaal gewend is geraakt aan losse smaken in oefenhapjes. Kun je vanaf 6 maanden smaak combinaties introduceren. Denk bijvoorbeeld aan wortel met aardappel. Nou hoor ik je denken, maar dan kan ik toch hutspot gewoon maken? Nope Hutspot bevat namelijk ui en dat kan je beter pas vanaf 9 maanden aan jouw baby introduceren.

Uiteraard kun je als je voor de rest van het gezin hutspot maakt, wel wat wortels apart houden en deze met een aardappel pureren voor jouw baby. Een simpele oplossing om geen apart gerecht te hoeven te maken. Vanaf 6 maanden kun je je baby nog een portie van 50 gram geven en langzaam naar de 100 gram gaan. Het recept hieronder is daarom ook voor 2 tot 4 porties. De rest kun je uiteraard gewoon invriezen of tot 3 dagen in de koelkast bewaren.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Schil de wortels en de aardappels en snij ze in blokjes.|

Stoom of kook de wortels en aardappels in 15 minuten gaar. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de wortels en aardappels. |

2
Done

Verdeel de babyvoeding over 2 (portie 100 gram) tot 4 (50 gram) bakjes. | Bewaar in de koelkast 3 dagen of in de vriezer 1 maand.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pulled Oats Teriyaki| Babies Kitchen
previous
Pulled Oats Teriyaki met Bloemkoolrijst
Jamie Oliver Vegetarische ZomerLasagne | Babies Kitchen
next
Jamie Oliver Zomerlasagne

Add Your Comment