1 (à 1,5 kg) flespompoen | |
1 sjalot | |
2 tenen knoflook | |
200 gram wortel | |
2 tlp komijn | |
1 bouillonblokje (groente) | |
1 liter water | |
100 ml slagroom | |
peper en zout | |
olie | |
pompoenpitten (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Herfst soepje
Als het koude, onstuimige en regenachtige herfstweer zich aan meld, heb ik zin in soep. Voor dat wij kinderen hadden aten we wel elke week soep. Woensdag soep dag noemde we het. Inmiddels is dat woensdag Pasta dag geworden. Mijn kinderen zijn namelijk helemaal niet zo dol op soep. Maakt niet uit welke. Ik denk dat ze het idee heel vreemd vinden van vloeibaar, te drinken eten. Daarnaast is het ook misschien niet het meest handige eten. Toch besloot ik vorige week wortel pompoensoep te maken. We kwamen net terug van ons weekendje weg en de kids zouden knakworstjes eten. Lekker makkelijk! Daar had ik dus helemaal geen zin in, dus besloot ik lekker makkelijk een soepje te maken. We hadden nog pompoen en wortels en ik had dit jaar nog niet eens pompoensoep gehad.
Ik halveerde dit recept en maakte dus een kleine portie. Mijn verwachting was namelijk niet dat de kinderen er echt zin in hadden. Vooral als de optie van knakworsten werd aangeboden. Wel waren ze allebei zo stoer om toch een hapje te proberen. Helaas mijn kids vonden het niet lekker. Ze houden gewoon niet van soep. Maar gelukkig willen ze het dan wel proberen.
Toch deel ik het recept, want deze wortel pompoensoep is een kindvriendelijke variant van mijn wat spicy pompoensoep die ik ook graag eet.
Ik ben benieuw eten jouw kids graag soep? Laat het weten in een reactie hieronder.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Als ik het zie zal ik het zeker delen.
1
Done
|
Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaden. | Snij de pompoen in stukken. | Pel en snipper de sjalot. | Pel de knoflook en hak grof. | Schil de wortels en snij in plakken. | |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een grote soeppan. | Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. | Voeg de pompoen en de wortel toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de komijn toe, met 1/4 tlp zout en peper en roer deze door de groente heen. | Voeg het water en bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat het 25-30 minuten pruttelen tot de groente zacht zijn. |
3
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. | Schenk de slagroom erbij en roer deze er doorheen. | Verdeel de soep over de kommen en doe er eventueel wat pompoenpitten bij. |