150 gram havermout | |
60 gram wortel (geraspt) | |
100 gram pecannoten | |
1 theelepel kaneel | |
40 ml maple syrup | |
40 ml kokosolie (gesmolten) | |
1/4 theelepel zout | |
1 eetlepel kokosrasp | |
rozijnen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zin in een gezond Paasontbijt? Maak deze worteltaart granola en zelfs de paashaas komt zeker op bezoek.
Het is weer tijd voor een nieuw muesli recept en gezien Pasen voor de deurstaat besloot ik speciaal voor de Paashaas en worteltaart ontbijtgranen te maken. Havermout, wortel, kaneel en pecannoten. Wortel taart is zo’n cake: you love it or you don’t. Bij mij ligt het heel erg aan hoe het gemaakt wordt. Soms is het te droog of er zit gewoon veel te veel noten in. Nou hoor ik je denken: je zegt net dat in de granola pecannoten in zitten. In mijn granola vind ik noten heerlijk. In mijn worteltaart minder.
Bekijk ook eens de andere granola recepten:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Rasp eventueel de wortel. | Hak de pecannoten grof. | |
2
Done
|
In een kom meng de geraspte wortel, havermout, pecannoten, kaneel, maple syrup, gesmolten kokosolie en zout. | Verdeel de havermout over de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten. | |
3
Done
|
Verdeel de kokosrasp over de granola en zet de granola nog eens 5 minuten in de oven. | Haal de granola uit de oven en verdeel de rozijnen over de granola en laat de granola afkoelen. |