• Home
  • Koekjes
  • Citroen Suikerkoek met Citroen Roomkaas Frosting

Citroen Suikerkoek met Citroen Roomkaas Frosting

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

230 gram boter (kamertemperatuur)
200 gram suiker
2 ei
1 citroen
1 theelepel vanille extract
450 gram bloem
1/4 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
Frosting
100 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel citroenrasp
150 gram roomkaas (evt plantaardig)
1/4 theelepel/paar druppels gele kleurstof (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Citroen Suikerkoek met Citroen Roomkaas Frosting

Zin in een heerlijk fris koekje, wat je aan cheesecake doet denken? Probeer deze Citroen Suikerkoek met Citroen Roomkaas frosting eens!

Ik ben dol op suikerkoekjes vooral om samen met mijn kinderen te maken. Het deeg leent zich namelijk perfect voor diverse vormpjes en decoreren. Vorig jaar besloot ik eens grote suikerkoeken te maken, waar ik vervolgens een frosting op kon doen. De smaak en het recept waren een succes en ook dit koekje konden de kids decoreren zoals een cupcake. Ik wist ook meteen dat ik met dat recept meerdere kanten qua smaak en thema’s op kon.

Voor de lente en Pasen vond ik de smaak van citroen wel heel passend: een citroen suikerkoek. Terwijl de koeken in de oven stonden, was het bedenken van een frosting en dat deed me aan cheesecake denken. Ik besloot daarom een roomkaas frosting te maken met wat gele kleurstof. Het oog wil immers ook wat.

Ik heb de koeken zo gelaten, maar uiteraard kunnen deze vervolgens ook nog met decoratie stiften en strooigoed worden versierd.

Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Was de citroen.

2
Done

In een kom meng de suiker met de boter met een handmixer of in keukenmachine tot een kruimige substantie. | Voeg het ei, de rasp van de citroen, het sap van een halve citroen en de vanille extract toe en mix deze goed door de boter heen.

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, zout en bakpoeder. | Mix de bloem beetje bij beetje door de boter tot een goed gemengd deeg vormt. | Kneed het deeg nog even goed door met je handen. |

4
Done

Verdeel het deeg in 12 stukken (elk ongeveer 70-80 gram). | Rol ballen van het deeg. | Leg per bakplaat 6 ballen met voldoende ruimte tussen de koeken erop. | Druk met de platte onderkant van een glas (even onder water gehouden, niet te nat) op een deegbal en druk die plat tot 1-2 cm dikte. |

5
Done

Zet de koekjes in de oven voor 12-15 minuten. Randen zullen iets goud bruin zijn. | Haal de koekjes uit de oven en laat compleet afkoelen.

6
Done

Lemon Frosting

In een kom zeef de poedersuiker. | Voeg de citroensap, citroenrasp en roomkaas toe en meng tot een gladde frosting. | Roer eventueel nog wat gele kleurstof erdoor voor de kleur. | Doe op elk koekje 1 a 2 eetlepels frosting en laat deze over de randen glijden. | Zet de koeken minimaal 30 minuten in de koelkast. | Bewaar in koelkast, vriezer of luchtdichte bak.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Paas M&M Rice Krispies - Kidshoekje.nl
previous
Paas M&M Rice Krispies
Worteltaart Granola - Kidshoekje.nl
next
Worteltaart Granola

Add Your Comment