Kip Tandori |
|
6 Tortilla | |
350 gram Kippendijfilet | |
4 etlp yoghurt (griekse) | |
2 tenen knoflook | |
stukje 2 cm gember (vers) | |
3 etlp paprikapoeder | |
1 etlp garam masala | |
1 tlp korianderpoeder | |
Olijfolie | |
Side 1: |
|
2 Paprika | |
Side 2: |
|
150 ml Griekse Yoghurt | |
1/2 Komkommer | |
Side 3 + 4: |
|
1 Mango | |
1 Avocado |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Soms denk ik wel eens dat wij een kleine vegatariër in de maak hebben. Logan eet wel vlees, bijvoorbeeld op brood of in zijn pasta. Maar een stukje vlees bij zijn aardappels en groenten of uberhaupt kip ergens in. Daar trekt hij over het algemeen zijn neus voor op. Vooral kip, terwijl dat naar mijn veronderstelling een heel erg gangbaar stuk vlees is vooral voor kinderen. Nee, Logan vind kip echt niet lekker. Alleen als ik het af en toe heel klein snij dan wil hij het wel eten. Je hebt ouders die recepten maken met verstopte groenten, bij ons is het vaak verstopte kip.
Eten wij iets met wraps en kip dan weet ik altijd de kip wel met allerlei andere bijgerechten te verstoppen. Zoals in wrap kip tandori met sides. Wraps eet Logan graag want dat zijn net pannenkoeken, de kip tandori als grote stukken trok hij direct zijn neus voor op. Echter toen ik op zijn wrap de sides: raita, mango, avocado en paprika deed en daar kleine stukjes kip tandori in verstopte. Hij had niets door en at het heerlijk op.
Wraps zijn sowieso erg toegankelijke gerechten voor kinderen. Ze kunnen zelf (okay niet helemaal in ons geval) bepalen wat er op de wrap komt. Mogen met hun handen eten en ja daar hoort ook een beetje het nodige kliederen bij.
Kip tandori is een Indisch gerecht en ik ben er echt dol op. In een wrap of met wat rijst. Vaak gebruik ik kant-en-klare tandori mix (wat uiteraard ook kan), maar dit keer besloot ik het zelf te maken. Houdt jouw gezin van pittig dan kun je wat meer chili poeder toevoegen, maar zelfs een half theelepeltje kan al de nodige pit geven. Eten wij bij ons favoriete Indische restaurant in Amsterdam dan krijgen wij alles geserveerd op een soort van kantine dienbladen, zoals dat hoort! Precies zoals Logan het mijn al zijn vakjes op zijn bord ook krijgt. Eet smakelijk!
1
Done
|
Side 1: Gegrilde Paprika (optioneel)Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.| Was de paprika's. | Verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in brede reepjes. | Leg de paprika reepjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel er wat olijfolie over. | Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. | |
2
Done
|
Kip TandoriSnij de kip in stukjes. | Pel de knoflook en snij deze fijn (of gebruik een knoflookpers). | Pel de gember en rasp deze fijn. Neem een grote kom en meng goed door elkaar de kip met 4 etlp yoghurt, de knoflook, de gember, paprikapoeder, garam masala en koriander poeder. | Laat de kip 15 minuten marineren. | |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een grote koekenpan. | Bak de kip in de pan ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is. Roer af en toe in de pan. | |
4
Done
|
WrapsVerwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
5
Done
|
Side 2: Yoghurt dip (optioneeL)Was de komkommer en rasp deze fijn (of snij in hele kleine dunne stukjes.) | Meng de komkommer met de Griekse Yoghurt |
6
Done
|
Side 3 + 4: Mango en AvocadoSchil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Serveer in een kommetje. Snij de Avocado door de helft, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Serveer in een kommetje. |
7
Done
|
ServerenServeer de sides samen met de tortilla's en kip tandoori op tafel zodat iedereen zijn wrap zelf kan samenstellen. |