Directions
Zachte Rudolf Gingerbread Koekjes
Elk jaar deel ik mijn klassieke Gingerbread Cookies-recept, maar het was alweer veel te lang geleden dat ik ze echt heb gemaakt. Dit jaar besloot ik een twist te geven aan mijn traditionele recept voor de Christmas Cookie Countdown: zachte Rudolf Gingerbread Koekjes!
Aanvankelijk wilde ik eenvoudige, ronde zachte gingerbread koekjes maken, gedipt in kaneelsuiker. Maar mijn zoon had andere ideeën. Terwijl hij bezig was met het decoreren van Kerst Bloesem Koekjes, kwam hij op het idee om de gingerbread koekjes ook te versieren. Aangezien de koekjes bruin zijn, besloten we er schattige Rudolf de Rednose Rendieren van te maken!
Met M&M’s (standaard bij ons in huis rond de feestdagen), snoepoogjes en decoratiestiften uit onze koekjesdecoratie-box, creëerden we samen deze feestelijke koekjes. Niet alleen zien ze er geweldig uit, ze ruiken heerlijk kerstig en smaken fantastisch.
Tot mijn verrassing vonden mijn kinderen deze koekjes nóg lekkerder dan de Kerst Bloesem Koekjes. Zet deze Rudolf Gingerbread Koekjes dus zeker op je baklijst voor de feestdagen. Ze zijn perfect om samen met de kinderen te maken en een gegarandeerde hit bij jong en oud!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat maakt deze gingerbread koekjes zacht?
Het gebruik van schenkstroop en een subtiele mix van bakpoeder en baking soda zorgt voor een zachte textuur. Waar gemberkoekjes gewoonlijk een beetje harde broze koekjes kunnen zijn, zijn deze lekker zacht om je tanden in de bijten.
Kan ik de koekjes vooraf maken en versieren?
Ja! Je kunt de koekjes bakken en versieren. Laat ze compleet afkoelen voor je ze bewaart in een luchtdichte doos.
Wat kan ik gebruiken als ik geen M&M’s of snoepoogjes heb?
Je kunt kleine stukjes chocolade of rozijnen gebruiken voor de ogen en een rode jellybean of suikerparel voor de neus.
Hoe bewaar ik deze koekjes?
Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos op kamertemperatuur. Ze blijven zo 5-7 dagen vers. Heb je teveel koekjes, dan kun je ze ook invriezen. Doe per koekje een stukje bakpapier er omheen.
Kunnen deze koekjes ook zonder decoratie gemaakt worden?
Zeker! Zonder decoratie blijven het heerlijke, zachte gingerbread koekjes die perfect zijn voor bij de thee of koffie.
Zijn deze koekjes geschikt om met kinderen te maken?
Absoluut! Het decoreren van de koekjes is een leuk en creatief project voor kinderen. Ik decoreer ze wel als ze direct uit de oven zijn om de M&M en oogjes er goed in te drukken zodat ze blijven plakken. Let dus op dat de plaat heet is.
Steps
1
Done
|
Doe de boter in een kom en mix deze zacht. | Voeg de kristalsuiker en Lichte Basterd suiker toe aan de boter en mix goed door tot een romig mengsel. | Voeg het ei, vanille-extract en schenkstroop toe. Mix alles goed door elkaar. |
2
Done
|
Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, zout, gemberpoeder en kaneel. | Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het botermengsel en mix tot je een glad deeg hebt. | |
3
Done
|
Dek het deeg af en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
|
Meng suiker met kaneel in een kom om kaneelsuiker te maken. |
6
Done
|
Haal het deeg uit de koelkast. Als het deeg te plakkerig is om balletjes te draaien, voeg dan een extra eetlepel bloem toe en bebloem je handen. Rol kleine gladde balletjes van het deeg (ongeveer 18-20 stuks). Rol elk balletje door de kaneelsuiker zodat het rondom bedekt is. |
7
Done
|
Leg de balletjes op de bakplaat met ongeveer 6 cm tussenruimte. | Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. |
8
Done
|
Leg de rode M&M’s, de snoep-/decoratieoogjes en decoratie stift alvast klaar. |
9
Done
|
Haal de koekjes uit de oven en druk direct in het midden van elk koekje een rode M&M als neus. Plaats daarboven twee snoepoogjes. Gebruik een groene decoratiestift om rendiergeweien te tekenen op de koekjes. |
10
Done
|
Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert of bewaart. |