Zoete Aardappel met Aubergine en Witvis

0 0
Zoete Aardappel met Aubergine en Witvis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gram pangasius of kabeljauw
1 (200 gram) aubergine
1 (200 gram) zoete aardappel (klein

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Zoete Aardappel met Aubergine en Witvis

Normaal gesproken wil ik nog wel eens vis uit de supermarkt halen. Voor de kleine man echter, haal ik de vis bij de viswinkel. In de supermarkt ligt namelijk nog wel eens vis dat ingespoten is met water om zo vetter te lijken. Bij de visboer weet ik tenminste verse vis te krijgen en met onze kleine vindt ik dit soort dingen toch belangrijk. Logan is inmiddels gewend aan zalm en zelfs harig. Tijd dus om de minst heftige vis eens te geven: witvis. Ik besloot zoete aardappel met aubergine en witvis te maken als babyvoeding.

Bij de visboer haalde ik kabeljauw maar ook pangasius kun je heel goed gebruiken voor dit recept. De visboer liet ik het vel er al af halen en hup een klein stukje voor mijn kleine man. Ik had nog een prachtige graffiti aubergine liggen, wat me wel een geschikte smaak leek, samen met zoete aardappel. Hapje gemaakt en hup mee als avondeten bij opa.

Opa was wat minder blij want vis kan nou eenmaal stinken. Opa ‘als hij het niet had gegeten had ik hem groot gelijk gegeven’. Maar natuurlijk eten mijn kleine food lover alles op.

Witvis en Aubergine zijn weer door de smaak keuring gegaan en samen me zoete aardappel een prima hapje geschikt vanaf 7 maanden.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappel en aubergine en snij deze in blokjes. | Snij de witvis in blokjes (Ik heb de visboer het vel er al af laten snijden).

2
Done

Stoom of kook de zoete aardappel en aubergine 15 minuten.
*Bij stomen kun je de witvis toevoegen.
*Bij koken, kun je de witvis 10 minuten in een oven van 180 graden bereiden.

3
Done

Pureer de zoete aardappel, aubergine en witvis tot het de substantie heeft die jij wilt. | Wil je het wat smeuïger maken, voeg dan nog wat melk (borst of flesvoeding) of kookvocht toe.

4
Done

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjes vorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Aardbeien-Vijgen Fruitspread
previous
Aardbeien-vijgen fruitspread
Kinderkleding voor een Hittegolf / Baby Virgin Pina Colada
next
Virgin Pina Colada Smoothie

Add Your Comment