Zoete Ananas en Paprika Taco’s

0 0
Zoete Ananas en Paprika Taco’s

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Plantaardige Krokante Kip
8 Tortilla Wraps
250 gram Gegrilde rode paprika (blik)
250 gram Ananas stukjes (uit blik)
200 gram Rode kool (in reepjes gesneden)
150 gram Mais (uit blik)
bosje Koriander
salsa

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Zoete Ananas en Paprika Taco’s

    Een tijdje terug kreeg ik het kookboek Chef het zelf Taco’s toegestuurd om een recensie over te schrijven. Uit het boek maakte ik Gekruide Zoete Aardappels en Bonenpuree Taco’s wat ontzettend lekker vegetarische recept is.

    Mijn zoon zag echter ook een ander recept voor taco’s met ananas, wat hij onwijs graag wilde proberen. Hij is namelijk dol op ananas (drie keer raden wat zijn favoriete pizza is?). Het originele recept uit het kookboek was echter met gekruid varkensvlees, en aangezien wij geen vlees eten thuis, besloot ik er een eigen variant van te maken: zoete ananas en paprika taco’s met plantaardige krokante kip.

    Ik denk dat wij bijna wekelijks wel een recept maken met plantaardige krokante kip van de Lidl. Het is namelijk heel lekker en je kunt het voor tal van recepten gebruiken. Ben je nou niet van vleesvervangers, dan zou ik eerst willen zeggen: probeer deze eens. En als ik je echt niet kan overtuigen, dan kun je natuurlijk ook een echte krokante kipburger voor dit recept gebruiken. Omdat ik geen vlees eet, betekent dat niet dat jij het recept niet eigen mag maken en het wel kunt doen. We zijn de moeilijkste niet.

    Maar wat heb ik nou van het originele recept bewaard?

    Het originele recept bevatte gekruid varkensvlees, ananas en paprikapuree. Eigenlijk heb ik alleen die laatste twee elementen bewaard, wat deze taco’s lekker zoet maakt. Om toch wat structuur te geven, heb ik nog wat rode kool, mais en koriander toegevoegd, naast de krokante kip. Het resultaat was onwijs lekker en een heerlijke smaakcombinatie. Deze gaan we zeker nog eens maken.

    Koken uit Kookboeken

    Na de zomer wil ik een nieuwe rubriek gaan introduceren op de blog: ‘Koken uit kookboeken’. Ik heb tal van kookboeken waar ik eigenlijk nooit uit kook. Ik wil mezelf gaan uitdagen en dit wekelijks of om de week gaan doen. Door gebruik te maken van een random nummer selector, wordt het recept voor mij gekozen en moet ik dat koken. Is het niet vegetarisch, heeft het ingrediënten die niet heel erg voor de hand liggen voor de meeste mensen, of is het niet echt kidsproof? Dan ga ik er net zoals bij dit recept mijn eigen variant van maken. Een leuke uitdaging voor mijzelf en nieuwe inspiratie voor jullie hoe je recepten helemaal eigen maakt!

    Vraag & Antwoord

    Kan ik de plantaardige krokante kip vervangen door echt vlees?
    Ja, je kunt de plantaardige krokante kip vervangen door echte krokante kipburgers. Volg hetzelfde recept, maar gebruik in plaats daarvan de kipburgers die je lekker vindt. De bereiding van de kipburgers kunnen wel anders zijn en langer duren.

    Wat kan ik gebruiken in plaats van rode kool en mais als ik deze ingrediënten niet in huis heb?
    Je kunt rode kool vervangen door witte kool of ijsbergsla, en mais kun je vervangen door bonen bijvoorbeeld zwarte bonen. Voel je vrij om te experimenteren met andere groenten die je lekker vindt.

    Is het recept geschikt voor kinderen?
    Ja, dit recept is geschikt voor kinderen, vooral omdat ze de mogelijkheid hebben om hun eigen taco’s samen te stellen met de ingrediënten die ze lekker vinden.

    Hoe lang kan ik de zoete ananas en paprika taco’s bewaren?
    Wil je de taco’s voor een later moment maken, dan zou ik ze maken zonder de ananas al toe te voegen. Ananas bevat veel vocht en anders wordt het een hele natte taco. Verder kun je alles al klaar maken en dan pas de ananas toevoegen voor je het gaat eten. De ingrediënten van de taco’s kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren als je ze in luchtdichte containers opslaat.

     


    Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Leg de plantaardige krokante kip op de bakplaat en doe deze in de voorverwarmde oven. | Bak de kip in de oven voor 10 minuten (controleer of dit overeenkomt met wat op de verpakking staat). | Haal de kip van de bakplaat, laat 2 minuten rusten en snijd in reepjes.

    2
    Done

    Was de koriander en snijd fijn. | Was de rode kool en snijd in reepjes. | Snijd eventueel de uitgelekte ananas uit blik in kleinere stukjes. | Verwarm de mais uit blik 1 minuut in de magnetron of in een pan.

    3
    Done

    Pureer de uitgelekte gegrilde rode paprika. | Besmeer een tortilla met de paprika puree. | Leg de taco op een bakplaat en in de oven voor 3-4 minuten. |

    4
    Done

    Neem de taco uit de oven en doe hier wat rode kool en mais. | Leg er wat van de plantaardige krokante kip op en maak af met wat ananas en koriander. | Serveer eventueel met wat salsa en geniet!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Ninja Creami Lemon Cheesecake IJs - Kidshoekje.nl
    previous
    Ninja Creami Lemon Cheesecake IJS
    Honing Mosterd Kip Salade - Kidshoekje.nl
    next
    Honing Mosterd Kip Pastasalade

    Add Your Comment