200 gram edamame bonen (gedopt) | |
150 gram mihoen rijst noedels | |
100 gram wortel (julienne) | |
100 gram rode kool (fijn gehakt) | |
1/2 komkommer | |
2 bosui | |
paar blaadjes munt | |
50 gram cashewnoten | |
Dressing |
|
60 ml sojasaus | |
60 ml water | |
3 eetlepels rijst azijn of witte wijn azijn | |
2 eetlepel maple syrup of honing | |
1 eetlepel sesamolie | |
1 theelepel sesamzaad |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De zomer is voorbij en ik besluit dat het tijd is, eens te letten op wat ik eet. Dat waar de meeste mensen dit voor de zomer doen. Tijd dus om de salade terug in mijn leven te brengen en ik starten met een zomerse edamame noedel salade. Het is immers nog zomer.
Sinds ik van mijn medicatie voor post natale depressie ben, ben ik nog al wat aangekomen. Nou zegt mijn hele omgeving, nou dat zie je niet. Waar of niet waar, ik zie het wel als ik mijn broek aan doe. Niet alle broeken passen namelijk meer even mooi. Tijd dus eens beter op te letten wat ik eet. Moeilijk als je zo van eten houdt, maar ik keer mij dan altijd op salades. Ik ben namelijk dol op salades en de mogelijkheden zijn oneindig.
Het fijne van een salade is dat je alle kanten en samen op kan. Nou had ik nog wat mihoen rijst noedels over van de avond ervoor en besloot ik juist die leftovers te gebruiken voor een lekkere frisse zomerse edamame noedel salade. Heb jij nou andere groente of zelfs fruit als mango, perzik of ananas liggen als leftover. Dan kan je dit ook heel goed in deze lekkere lichte salade gebruiken.
Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Doe de edamame bonen met water in een pannentje en breng aan de kook. | Kook de bonen 3 minuten. | Giet af en spoel af met koud water. | |
2
Done
|
Breng 1 1/2 liter water aan de kook. | Doe de mihoen in een grote kom en schenk het kokende water erbij. | Doe een bord over de kom en laat 4-5 minuten wellen. | Giet het water af en spoel af met koud water. | Trek de mihoen wat los van elkaar. | |
3
Done
|
Was en rasp de wortels en snij in reepjes (julienne). | Snij de rode kool fijn. | Was de komkommer en snij in kwarten. | |
4
Done
|
DressingIn een kom meng de sojasaus, water, rijst azijn, maple syrup en sesamolie goed door elkaar. | Roer de sesamzaadjes erdoorheen. | Schenk de helft over de salade en de rest ernaast. |
5
Done
|
Doe de helft van de noedels in een groet kom. Doe hier om de helft wat de wortels, edamame bonen, rode kool, komkommer, bosui en munt. | Hussel door elkaar. | Doe hier op vervolgens de rest van de noedels en de groente. | Maak af met de dressing en de cashewnoten. |