1 bouillonblokje (groente) | |
1 liter water | |
300 gram parel couscous | |
Gegrilde Groente |
|
1 courgette | |
2 paprika | |
200 gram kikkererwten (uit blik) | |
1 eetlepel paprikapoeder | |
1 theelepel knoflookpoeder | |
1/2 theelepel zout | |
Olijfolie | |
150 gram cherrytomaten | |
Erbij (Optioneel) |
|
Hummus | |
Pita broodjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Parel Couscous vind ik dus veel lekkerder dan gewone couscous en ik ben niet de enige in mijn gezin. Voor een makkelijke en snelle maaltijd maakte ik daarom parel couscous met gegrilde groente en kikkererwten.
Mijn foto’s waren zo mooi en ik had wel zo’n haast want iedereen zat al aan tafel. Beetje jammer alleen dat mijn camera ze niet heeft opgeslagen. Ja dit recept had ik gemaakt voor de blog, gefotografeerd en toen…bleken de foto’s niet op het SD kaartje te zitten. Ik kon wel janken. Want ook al waren het wat gehaaste foto’s, ik had wel een goede setting.
Ik denk dus dat mijn camera gewoon aan het overlijden is en dit zijn de eerste haar scheurtjes.
Tijd dus om het recept nog eens te maken. Wat mijn mannen niet erg vonden want zoals Logan het zei ‘het krijgt een dikke duim om hoog’. Bij ons thuis heet Parel Couscous ‘snoepjes’ omdat ze klein, rond en smaakvol zijn als je ze in bouillon kookt. We zijn dus fan en ik maak het veelte weinig, omdat ik soms smaak combinaties zoekende ben.
Parel couscous met gegrilde groente was echter een perfecte match. Vooral in combinatie met een warme pita broodje en hummus erbij. Inmiddels is het dus nog eens gemaakt en daar zijn nu de foto’s van!
Enjoy!
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Was de courgette en snijd in plakjes. | Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in stukken. | Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met koud water. Schud zoveel mogelijk water eraf. | Was de tomaten en halveer. |
2
Done
|
Doe de courgette, paprika en kikkererwten op de bakplaat. | Strooi de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en 2 eetlepel olijfolie over de groente. | Hussel de groente goed door elkaar en besprenkel met nog wat olijfolie. | Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. | Hussel alles halverwege nog even door elkaar. |
3
Done
|
Breng 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje. | Zet het vuur op medium en voeg de parel couscous toe. Kook de parel couscous met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. (Controleer eventueel aanwijzingen op de verpakking). | Roer de parelcouscous goed door en schenk in een grote kom. |
4
Done
|
Voeg de groente toe aan de parelcouscous samen met de tomaten. | Hussel alles nog eens goed door en serveer eventueel met hummus en pita broodjes. |