Monkey Bread |
|
100 gram boter | |
1 rol croissantdeeg | |
100 gram suiker | |
100 gram lichte basterd suiker | |
1 theelepel kaneel | |
1/2 theelepel pompoen kruiden (optioneel) | |
Roomkaas Topping |
|
150 gram roomkaas | |
100 gram poedersuiker | |
2 eetlepel melk |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ben jij dol op kaneelbroodjes? Dan moet je absoluut dit makkelijke recept voor skillet monkey bread eens proberen. Kaneel, plakkerig met roomkaas topping.
Monkey bread is een Amerikaans recept wat eigenlijk een soort van zoet plukbrood is. Hoezo dan de naam? Het is van origine iets wat je met je handen eet en plukt, net zoals een aap dat zou doen.
Het is gemaakt met zag deeg en heerlijk plakkerig door heel veel suiker en kaneel. Je kunt het dus heel goed vergelijken met een kaneelbroodje, alleen is het makkelijker om te maken. Ik maak mijn monkey bread altijd met croissantdeeg. Gewoon een kant-en-klaar rolletje uit de supermarkt. Daarbij heb je wat suiker, kaneel en boter nodig en je bent klaar.
Monkey bread wordt vaak in een tulband vorm geserveerd, maar kan ook heel makkelijk in allerlei andere vormen komen. Zoals in een gietijzere pan. Heb je die nou niet? Geen probleem. Je kunt ook gewoon een ronde ovenschaal of bakvorm gebruiken.
Om het gerecht helemaal af te maken serveer ik het met een roomkaas topping, die ik direct over het apenbroodje heen druppel en nog eens voor het serveren. Enjoy lil Monkey!
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een gietijzeren pan (of een ronde ovenschaal/bakvorm) in met boter. | Smelt de rest van de boter in een kom in de magnetron (1 min 600 watt). | In een kom meng de suikers met de kaneel en optioneel de pompoenkruiden. | |
2
Done
|
Kneed het croissantdeeg tot een bol. | Breek of snijd het croissantdeeg in kleine stukken iets groter dan knikkers. | Rol de ronde croissantballen eerst in gesmolten boter en vervolgens in het suiker mengsel. | Leg de croissantballen in de pan allemaal dicht tegen elkaar aan. Tot er geen ruimte meer is in de pan. | Zet de pan voor 10-15 minuten in de oven. |
3
Done
|
Roomkaas ToppingIn een kom meng de roomkaas, melk en poedersuiker tot het glad is zonder klontjes. | Zodra de Monkey bread uit de oven is, doe direct 2/3 over de Monkey Bread. | Laat iets afkoelen. | Doe de rest eroverheen als de Monkey Bread iets is afgekoeld. |