Karamel Appels |
|
4 appels | |
30 gram ongezoute boter | |
65 gram lichte basterd suiker | |
1 theelepel kaneel | |
1/4 theelepel zout | |
Cake beslag |
|
110 gram ongezoute boter | |
100 gram lichte basterd suiker | |
120 gram appelmoest (zonder suiker) | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
330 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1 theelepel baking soda | |
1/4 theelepel zout | |
1 theelepel kaneel | |
125 ml melk | |
1 eetlepel lichte basterd suiker | |
Topping |
|
220 gram poedersuiker | |
60 ml melk | |
1 theelepel maple syrup (ahorn siroop) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Met zelf geplukte appels kun je appeltaart maken, maar nog een beter idee en heel makkelijk appelrecept is deze karamel appel cake.
Zoals elk jaar zijn we ook dit jaar weer appels gaan plukken bij De Olmenhorst en naast appeltaart, waar Logan om zat te springen, besloot ik ook een karamel appel cake te maken. Bij karamel appels denk ik aan pretparken en de kermis, een smaak die heel lekker is, maar ook prima in een cake werkt.
Aller eerste bak je de appels in een karamelsaus in de pan. Daarnaast maak je een lekker cake beslag en dan is het een kwestie van combineren en de oven in. Bij mij thuis is hij goed gekeurd en gelukkig maar want het is minder werk dan een appeltaart maken.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een rond cakeblik in met boter. Doe eventueel bakpapier op de bodem en randen. | Schil de appels en snijd in blokjes. |
2
Done
|
Karamel AppelIn een koekenpan met anti-aanbaklaag smelt de boter met de 65 gram suiker, kaneel en de appelstukjes. | Roer alles goed door elkaar en laat de pan 10 minuten op medium vuur staan en roer geregeld in de pan. | Als de appels zacht zijn en de karamel mooi bruin kun je de pan van het fornuis halen. |
3
Done
|
Cake BeslagIn een kom mix de zachte boter met 100 gram suiker en de appelmoes. | Mix de eieren en de vanille toe en mix alles goed door. | |
4
Done
|
IN een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel door elkaar. | Voeg de bloem en de melk langzaam toe aan het suiker mengsel. | Mix alles goed door tot een glad en goed gemengd beslag. | |
5
Done
|
Roer 2/3 van de karamel appel en siroop door het beslag. Roer alles goed door. | Schenk het beslag in de cakevorm. | Verdeel de overige karamel appel en siroop over de cake. | Strooi 1 eetlepel suiker over de cake. | Zet de cake voor 40-45 minuten in de oven tot deze gaar is. | Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. |
6
Done
|
Als de cake 15 minuten buiten de oven heeft gestaan, maak dan de topping. In een kom meng de poedersuiker, 60 ml melk en maple syrup goed door elkaar tot een glad geheel. Verdeel de topping over de semi-warme cake. |