Kaneelbroodjes |
|
1 rol (a 250 gram) Croissantdeeg | |
50 gram roomboter (zacht) | |
100 gram suiker | |
2 theelepels kaneelpoeder | |
Topping |
|
100 ml slagroom (ongeklopt) | |
80 gram lichte basterd suiker | |
50 gram roomboter | |
1 theelepels kaneelpoeder | |
Roomkaas topping |
|
100 gram roomkaas | |
2 eetlepels melk | |
1 theelepel vanille extract | |
50 gram poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ook zo dol op kaneelbroodjes, dan moet je absoluut zelf eens dit makkelijke recept proberen. Want dit zijn de lekkerste kaneelbroodjes die ik ooit heb gemaakt!
Al jaren maak ik heel makkelijk kaneelbroodjes met croissantdeeg, maar zo lekker als mijn favoriete Cinnamonbun broodjes is mij nog niet gelukt. Deze zomer zag ik echter een nieuwe trend op TikTok voorbij komen wat betreft kaneelbroodjes. Uiteraard ben ik daar heel gevoelig voor en moest ik ze maken. Zou dit het geheim zijn voor dat lekker plakkerige siroop bij de kaneelbroodjes? YUP!
De kaneelbroodjes maakte ik eigenlijk precies hetzelfde als normaal. Croissantdeeg en een kaneelsuiker vulling met roomboter. Wat ik echter nog niet eerder had gedaan was niet opgeklopte slagroom vervolgens over de kaneelbroodjes gegoten en extra kaneelsuiker mengsel over de broodjes voor ze in de oven gaan. Inmiddels zal ik heilig nooit meer anders maken. Zelfs mijn moeder vroeg na het proeven hoe het me gelukt was.
TikTok did it again en ik deel uiteraard maar wat graag het recept, want dit kaneelbroodje wil je absoluut eens maken met de feestdagen of misschien wel voor het kerstontbijt straks!
Bekijk ook eens de volgende recepten:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Zet een ovenschaal neer. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit. | Duw alle snijranden tegen elkaar. Rol eventueel met een deegroller eroverheen. | Smeer 50 gram zachter boter over het croissantdeeg. Ook goed de randen. | |
3
Done
|
In een kom meng 100 gram suiker en 2 theelepels kaneel. | Verdeel de kaneelsuiker over het croissantdeeg. | Rol het croissantdeeg op tot een dikke rol. | Snijd het croissantdeeg in 6 gelijke delen. | Doe de kaneelbroodjes in de ovenschaal. | Schenk de slagroom over de kaneelbroodjes. | |
4
Done
|
Smelt 50 gram boter in de magnetron. | Meng de gesmolten boter met 50 gram lichte basterd suiker en 1 theelepel kaneelpoeder. Roer goed door. | Verdeel het boter-kaneelmengsel over de kaneelbroodjes. | Doe een stuk aluminiumfolie over de kaneelbroodjes. | Zet de kaneelbroodjes in de oven voor 20 minuten. | Haal de aluminium van de kaneelbroodjes en zet nog een 15 minuten in de oven. | |
5
Done
|
Roomkaas Topping (ondertussen)In een kom meng de roomkaas, 2 eetlepel melk, poedersuiker en vanille extract goed door elkaar. | Proef of je de roomkaas topping nog zoeter wilt. | |
6
Done
|
Haal de kaneelbroodjes uit de oven en doe direct de helft van de roomkaas topping op de kaneelbroodjes. | Na 10 minuten kun je de rest eroverheen doen. | Lekker zowel warm als koud! |