Nutella Cheesecake
Recept van Miljuschka

0 0
Nutella Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

75 gram ongezouten boter
260 gram bastogne koek
800 gram roomkaas
200 gram creme fraiche
200 gram suiker
1 eetlepel bloem
3 eieren
1 theelepel vanille extract
Nutella

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Nutella Cheesecake

Inmiddels ben ik halverwege mijn zwangerschap en heb ik last van cravings. En als ik zin in iets heb, dan heb ik ook ECHT zin in iets. I want it and I want it now! Cheesecake dat is een craving waar ik al ruim een week zin in heb. Op Instagram zag ik een easy cheesecake recept voorbij komen van tv chef en echte cheesecake lover Miljuschka. Zij maakte een Swirl Nutella Cheescake. Perfect voor mijn craving, want makkelijk te maken.

Na aan miljuschka de vraag gesteld te hebben, welke roomkaas ze voor haar cheesecake gebruikt (roomkaas van de Lidl). Besloot ik de ingrediënten te halen en deze heerlijke nutella cheesecake in een kleiner formaat te maken. Ik was lekker aan de slag, bodem stond al in de oven en toen kwam ik er achter dat ik met mijn zwangere hoofd kruiden-roomkaas had gekocht! Een #fml momentje. Conclusie: terug naar de supermarkt om de juiste roomkaas te halen.

Hoe snel de cheesecake ook klaar is hij moet wel nog minimaal 5/6 uur in de koelkast. Ik maakte hem net voor dat ik naar mijn werk ging en eenmaal thuis, had ik een heerlijk verrassend toetje voor mijn mannen.

Klik hier voor het recept van Miljuschka

 


*Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum: 01-05-2018)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.| Vet een bakblik of springvorm in met bakspray of boter.

2
Done

Bodem

Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op het fornuis. | Verkruimel de bastonge koekjes helemaal fijn. | In een kom meng de koekkruimels met de boter door elkaar. | Schep het koekmengsel in het bakblik en druk aan zodat overal een gelijke laag is. | Bak de bodem 10 minuten in de oven.

3
Done

In een kom meng de roomkaas en creme fraiche door elkaar. Gebruik hiervoor een spatel of een handmixer. |

4
Done

In een tweede kom meng de bloem en suiker door elkaar.| Mix de bloem door de roomkaas. | Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de roomkaas met de vanille. Mix tot een glad beslag.

5
Done

Schenk het beslag in het bakblik op de koekbodem. | Swirl met een lepel wat Nutella over en door de Cheesecake.|

6
Done

Bak de cheesecake 30-40 minuten in de oven. | Zet de cheesecake vervolgens in de ijskast voor minimaal 5 tot 6 uur.|

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Strooigoed Granola met Gedroogde Mandarijnen - Kidshoekje.nl
previous
Strooigoed Granola met Gedroogde Mandarijnen
Sinterklaas Tomatensoep - Kidshoekje.nl
next
Sinterklaas Tomatensoep

Add Your Comment