1 rol (240 gram) croissantdeeg | |
100 gram speculoos | |
In huis |
|
mini muffinpan | |
boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Maak deze pakjesavond jouw Sinterklaas borrelplank nog lekkerder met deze makkelijke en zoete mini speculoos cruffins. Te maken met maar twee ingrediënten.
Met croissantdeeg kun je zo ongelooflijk veel en ik experimenteer dan ook wat graag ermee. Parker is al een tijdje helemaal weg van speculoos pasta op haar boterham en dus besloot ik met croissantdeeg en speculoos eens een cruffin te maken. Cruffins zijn heel makkelijk te maken en je kunt het allerlei smaken geven. Op de blog deelde ik al eens het originele cruffin recept, maar nu dus met een Sinterklaas smaakje.
Nou hebben wij thuis geen Sinterklaas ontbijt, waar deze cruffins perfect bij zouden passen. Ik maak echter wel eens een Sinterklaas borrelplankje. Zowel zoet als hartig. Lekker voor tijdens pakjes avond. En daar passen deze mini cruffins perfect op. Vooral omdat ze makkelijk en snel te maken zijn.
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. | Vet een muffinblik in met boter of olie. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit. | Rol met een deegroller over het croissantdeeg zodat het een stuk wordt, zonder snijlijnen. Druk eventueel aan met je vingers. | Smeer het deeg in met een laag speculoos. |
3
Done
|
Rol het deeg in de lengte op (dat je een lang stuk krijgt) | Snij de deeg vervolgens in de lengte. (Je krijgt twee lange stukken met mooie laagjes) | Snij de twee deeg stukken in totaal 10 stukken. | Rol ieder stuk als een slakkenhuis om je vinger en leg deze vervolgens in de muffinvorm. |
4
Done
|
Zet de cruffins voor 10-12 minuten in de oven. | Wip de cruffins met een vork los van de zijkanten en zet op een rooster. |
5
Done
|
Smelt 2 eetlepels speculoos 30 seconde in de magnetron. | Druip de gesmolten speculoos over de cruffins. | Serveer direct! |