Directions
In Amerika is het op 21 september nationale pecannoten koekjes dag. Waarom hebben wij dat niet? Ik ben dol op pecannoten. Gezout zo bij de borrel of juist in een cake of koekje gebakken. Voor recepthoekje.nl maakte ik op 21 september deze karamel pecankoekjes. Elk excuus om een heerlijk koekje te maken, die gebruik ik. Qua structuur lijken de koekjes op mijn favoriete chocolate chip cookies, maar dan zonder chocolade. Een koekje wat je zeker wilt maken.
Karamel Pecankoekjes
Mijn favoriete pecannoten recept is met stipt op nummer één de pineapple upside-down-cake. Je maakt in de taartvorm eerst een pecannoten-karamel laag en dan komt de ananas en het beslag. Omdat de pecannoten al een karamel smaak hebben, werkt de combinatie met karamel gewoon heel goed. Iets wat ik ook al heel lang wil maken in zoete aardappel schotel met pecannoten en marshmallow. Een misschien rare combinatie, maar wel een klassiek Amerikaans recept. Omdat het zo’n klassieker is, moet ik het toch echt eens gaan proberen. Wie weet voor de komende feestdagen wel.
*dit recept stond origineel op Recepthoekje.nl (datum 21-09-2020)
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Doe de boter in kleine blokjes in een magnetron bestendige kom. | Smelt de boter in de magnetron (30-60 seconden). | |
2
Done
|
Doe de gesmolten boeter met de suikers in een kom geschikt voor een mixer en met het door elkaar. | Voeg de vanille, 1 ei-geel en 1 ei toe aan de suiker en mix het erdoorheen. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed gemengd deeg hebt. | |
4
Done
|
Snij de zachter karamel/fudge in kleine blokjes. | Hak de pecannoten grof. (Hou een paar apart) | Vouw de pecannoten en karamel door het deeg heen met een spatel. |
5
Done
|
Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Wil je het deeg laten gebruiken? Wikkel het als een worst in plastic folie en leg het in de vriezer. Als je de koekjes wilt bakken hoef je het alleen nog in plakjes te snijden van 3-4 cm! |
6
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
7
Done
|
Maak met een ijsschep of lepel ballen van het deeg. Leg de balletjes ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat. | Druk het deeg iets plat en leg er een hele of halve pecannoot op. | |
8
Done
|
Zet de pakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Zodra de randen van de koekjes goudbruin zijn, kunnen de koekjes uit de oven. Laat de koekjes compleet afkoelen. |