Directions
Cajun Zoete Aardappel Frietjes
De eerste keer dat ik zoete aardappel frietjes at, was in Toronto bij het restaurant Jack Astor’s. Ik had al eens vaker zoete aardappel frietjes op menu’s als bijgerecht gezien en besloot het nu toch eens te proberen. Ik was meteen verkocht. Zoete aardappel heeft zo’n specifieke smaak en de structuur van de frietjes zijn ook compleet anders. Inmiddels maak ik thuis ook geregeld zelf zoete aardappel frietjes en ik voeg er dan heel graag wat pit aan toe door cajun kruiden toe te voegen. De combinatie van de cajun poeder en het zoete van de aardappel is echt heerlijk.
Zoete aardappel zie je steeds meer voorbij komen gezien het een een zogeheten ‘superfood’ is vol met juiste vitamines die goed voor o.a. je huid. Daarnaast maak ik de zoete aardappel altijd in de oven. Wij hebben namelijk geen frituur, dit maakt ze dubbel zo gezonder dan gewone patat of friet (hoe je het ook noemt). Maar hoe je dan ook het is gewoon lekker!
Kidsproof
Cajun kruiden zijn onwijs pittig en heerlijk met zoete aardappelen, maar ik zou het niet zo snel aan mijn kinderen geven. (Ik hoor ze al huilen). Om dit gerecht kidsproof te maken, kun je de cajunkruiden vervangen door wat paprikapoeder of gewoon de kruiden in zijn geheel weg te laten.
*dit recept stond voor heen op mijn blog Recepthoekje.nl (datum: 07-11-2013)
Steps
1
Done
|
Voor verwarm de oven op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Schil de zoete aardappels en snij ze in de vorm van frietjes. | Leg de frietjes op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, geperste knoflook en paprika of cajunpoeder. | Hussel het goed door elkaar en zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. | Hussel de frietjes nog een goed door en zet nog eens 15 minuten in de oven. |
3
Done
|
Als de friet klaar is haal de bakplaat uit de oven en strooi eventueel nog een klein beetje zout eroverheen. |