80 gram ongezouten boter | |
60 gram suiker | |
125 gram bloem | |
1/4 theelepel zout | |
2 theelepels kaneel | |
2 eetlepels melk (plantaardig) | |
100 gram botercreme |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Trifle is een mix van ingrediënten in een feestelijk glaasje en voor deze kerstdagen maakten ik een snickerdoodle trifle.
Bij ons thuis noemen wij een trifle eigenlijk gewoon troep! Niet omdat we het vies vinden, maar omdat het er prachtig uit ziet als je het serveert en als je dan je lepel er eenmaal in heb gedaan is het net troep! Of te wel het ziet er uit als een zooitje. Mijn moeder maakte vroeger altijd met kerst trifle met jello (recept hier). Wat nog altijd een absolute favoriet van mij is.
Ingrediënten toegelicht
Botercreme – Voor deze botercreme gebruikte ik gewoon de botercreme van Dr Oetker. Je kunt echter ook zelf maken, met je eigen recept. Binnenkort zal ik mijn zelfgemaakte recept hier ook delen.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake of taartvorm in met boter of bakspray. |
2
Done
|
Mix de boter zacht in een grote kom met een mixer. | Voeg de suiker toe en mix deze er doorheen. | Voeg de bloem, snufje zout, kaneel en de melk toe en mix alles tot een glad en samenhangend deeg. | Kneed het deeg nog kort met bebloemde handen. | |
3
Done
|
Verdeel het deeg over de cake- of taartvorm. | Zet het koekdeeg in de oven voor 20 minuten. | Haal uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen. | |
4
Done
|
Maak de botercrème en doe daar 1/2 theelepel kaneel doorheen! |
5
Done
|
Verkruimel het koekdeeg, door los te halen met een vork. | |
6
Done
|
Zet 4 glazen klaar voor de trifle. | Doe in elk glas 2 eetlepels van het koekkruim. | Spuit daar bovenop wat botercrème. | Herhaal dit nog een keer. | Doe tot slot nog een beetje kruimels bovenop. | Bewaar koel of serveer direct! |