Courgette Tomatensoep

0 0
Courgette Tomatensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 courgette
1 rode ui
500 ml water
1 groente bouillonblokje
5 tomaten
150 gram cherrytomaten
1 teen knoflook
1/2 rode peper (OPTIONEEL)
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Courgette Tomatensoep

In de winter maak ik maar wat graag soep. Helaas zijn mijn kids er wat minder dol op en daarom maak ik het niet zo vaak. Soep is niet alleen lekker verwarmend het is gezond en zo makkelijk te maken. Mijn twee go-to recepten courgettesoep en tomatensoep die besloot ik te combineren tot een: courgette tomatensoep. Waarom? Ik had zoveel van beide nog in huis liggen. In plaats van in de pasta (waar ook een deel in ging), nu eens samen in een soep.

Een soep van puur groenten maar wel met twee handelingen. Ik besloot namelijk ook de bereiding van de twee recepten te combineren. Tomatensoep maak ik altijd in de oven. Courgette soep gewoon in de pan. Ook dit geval. Al had ik de courgette ook goed in de oven kunnen grillen. Volgende keer misschien geeft vast het recept weer een nieuwe smaak dimensie.

Klaar voor een snelle maaltijd? Deze is in een half uur klaar. Binnen een half uur zelfs. Stokbroodje erbij eventueel nog frisse salade of juist en panzanella salade als je toch lekker wat tomaten in huis hebt. Eet smakelijk.

 

KIDSPROOF maken

In het originele recept van Recepthoekje.nl zit ook een rode peper. Persoonlijk zou ik dit niet aan mijn kinderen geven, want die houden niet van te pittig. Het is dus aan jouw of je die wel of niet toevoegt.

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 15-01-2020)

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Was de courgette en snij in blokjes. | Was de tomaten en cherrytomaten en snij deze in kwarten. | Was de peper en halveer. | Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook

3
Done

Tomaten

Verdeel de tomaten, cherrytomaten, knoflook en de halve peper over de bakplaat met 2 etlp olijfolie. | Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven. | Verwijder de knoflook.

4
Done

Courgette

Zet een grote soeppan op het fornuis. | Verhit 1 eetlepel olie. | Fruit de ui tot deze glazig zijn. | Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee. | Schenk 500 ml water bij de courgette en verkruimel het bouillonblokje. | Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten staan. |

5
Done

Tomaten-Courgette Soep

Schenk de tomaten, knoflook en peper bij de courgette. | Bak dit nog eens 3 minuten mee terwijl je alles door elkaar roert. |

6
Done

Haal de soep van van het fornuis en pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. | Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. | Serveer direct of warm later op voor het serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Snickerdoodle Trifle - Kidshoekje.nl
previous
Snickerdoodle Trifle
Kalkoen Bouillon van Leftovers - Kidshoekje.nl
next
Kalkoen Bouillon van Leftovers

Add Your Comment