Kalkoen Bouillon van Leftovers

0 0
Kalkoen Bouillon van Leftovers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

leftover kalkoen karkas
2 bouillonblokje (groente of kip)
water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kalkoen Bouillon van leftovers

Voor kerst hebben wij altijd een gigantische kalkoen, waarbij we altijd leftovers houden. Dit jaar zouden wij (ipv mijn vader) de kalkoen maken en omdat wij nog niet zo een grote oven hebben besloten we te gaan voor een 3 kilo kalkoen. We hadden een 3 kilo kalkoen voor vijf mensen, en al is dat meer dan genoeg ik probeer altijd wat leftovers te houden om onder andere een heerlijke kalkoen bouillon te maken voor een van mijn favoriete soepen: heldere kalkoenen soep.

Kalkoen bouillon maken is niet heel moeilijk. Een kwestie van al het lekker overgebleven vlees er af halen en al het andere een aantal uur op laten staan. Uiteindelijk heb je een gigantische pan verse bouillon wat je voor tal van gerechten kunt gebruiken.

I love leftovers!

 

Klik hier voor een kalkoen recept

 


Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog recepthoekje.nl (datum 23-12-2019)

Steps

1
Done

Haal al het vlees van het kalkoen karkas af, wat eventueel nog bruikbaar is voor andere leftover gerechten! Bijvoorbeeld in een salade of later in de soep.

2
Done

Doe alle overige delen zoals vet, botten en eventueel stuffing uit de kalkoen samen met het karkas in een grote soeppan. Heb je nog kruiden over of groenten dan zou je deze bij de bouillon kunnen toevoegen. | Schenk water bij het karkas tot het bijna helemaal onderstaat. | Voeg de bouillonblokjes toe en zet de pan op het fornuis. | Breng het water aan de kook. | Draai het vuur lager en laat de bouillon 2 à 3 uur staan.

3
Done

Zeef de bouillon over in een andere grote soeppan. | Herhaal dit eventueel nog een keer tot een heldere bouillon overblijft.

4
Done

Bewaren of Serveren

De bouillon kun je in vriezen of direct gebruiken voor een heerlijk heldere kalkoenen soep met eventueel het overgebleven vlees en wat groenten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Courgette Tomatensoep - Kidshoekje.nl
previous
Courgette Tomatensoep
Grinch Smoothie - Kidshoekje.nl
next
Grinch Smoothie

Add Your Comment