Directions
Leftover stokbrood wentelteefjes
Het barbecue seizoen is aangebroken en bij de barbecue hoort naast vlees, saus en een lekkere salade uiteraard: stokbrood! Het ingrediënt wat vaak aan het einde van de avond toch niet helemaal op is. Niet weggooien dat stokbrood, maar bewaar de leftovers. Waarom? De volgende ochtend moet je weer eten en wat is er lekkerder dan leftover stokbrood wentelteefjes.
Wentelteefjes (of zoals mijn vrienden het noemen Wendy’s Bitches) ik ben er dol op. Vroeger maakten mijn moeder het af en toe op de woensdag middag. Het is een simpel gerecht en zo lekker! Over de jaren heen heb ik mijn eigen recept ervoor gemaakt, maar ik maak het veelte weinig. We hebben immers nooit meer witbrood in huis. Stokbrood wat overblijft is de perfecte oplossing!
Thank me later!
Dit recept stond op mijn oude blog recepthoekje.nl voorheen (datum: 26-06-2019)
Steps
1
Done
|
In een kom meng de eieren, melk en vanille extract goed door elkaar. |
2
Done
|
Snij, indien het nog niet is gedaan, de stokbrood in plakken van max 2 cm. | Dompel de stukjes stokbrood in ei-mengsel helemaal onder. Schep eventueel er wat overheen. | |
3
Done
|
Verhit een eetlepel/klontje boter in een pan. | Als de boter draai het vuur iets lager en leg het brood in de pan | Na 2-3 minuten als de onderkant goudbruin is, draai de boterham om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten. |
4
Done
|
Haal het brood uit de pan en op een bord en strooi wat suiker over het brood (zoveel als je zelf wilt). Serveer direct. |