Directions
Pink Berry Champagne Cupcakes
Oud en Nieuw is het feest van het jaar! Of althans het feest om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen. Al jaren vieren wij de jaarwisseling met onze goede vrienden bij ons thuis (voor we kids hadden). Gezellig met wat hapjes, drankjes en spelletjes. De jaarwisseling is een feest wat absoluut niet zonder Champagne kan en omdat ik ook graag cupcakes maak, maakte ik dit jaar Pink Berry Champagne Cupcakes.
Voor elk feestje vind ik het leuk om cupcakes te maken en voor een feest als oud en nieuw is er natuurlijk niets geschikter dan een cupcake met champagne erin. Omdat aardbeien en Champagne een perfecte food match zijn werkt het ook heel goed in een cupcake en een cupcake is natuurlijk niets zonder een lekkere topping. Daarom maakte ik ook nog eens een Champagne Frosting. Klinkt goed toch?
Champagne Forsting Recept? Klik hier
Maar mijn dure Champagne?!!!
Vind je het nou zonde om die dure fles Champagne te gebruiken? Je kunt de Champagne ook goed vervangen door een goedkoper familielid als Cava of Prosecco. Het belangrijkste is een bubbeltje!
KIDSPROOF
In de cupcakes zitten aardbeien die geweekt zijn in Champagne. Uiteraard gaan de cupcakes daarna nog in de oven en zal wat van de alcohol verdampen.
Wil je ook dezelfde cupcakes maken zonder alcohol.
Optie 1: Schenk dan het beslag zonder de aardbeien in de cupcakes voor je de Champagne aardbeien erin doet.
Optie 2: Hou was stukjes aardbei apart voor je ze marineert in de Champagne. Roer de gewone stukjes aardbei door de helft van het beslag, zonder de champagne aardbeien.
Optie 3: Marineer wat aardbeien stukjes in Kinderchampagne ipv gewone Champagne. Volg vervolgens zelfde stappen als de in aardbeien geweekt in Champagne.
Vragen? Laat het weten in een reactie!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 31-12-2013)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Doe de cupcake vormpjes in het cupcake bakblik. |
2
Done
|
Champagne AardbeienWas en snijd de aardbeien in kleine stukjes. (Gebruik je diepvries aardbeien laat deze dan eerst goed ontdooien en zorg dat ze niet meer al te vochtig zijn.) | Doe de gesneden aardbeien in een kom of beker met 130 ml Champagne. De aardbeien moeten onder de champagne staan, zodat ze goed het vocht op kunnen nemen. | |
3
Done
|
BeslagMix de boter zacht. | Voeg de suiker toe aan de boter en mix dit tot een kruimige/zanderige textuur. | Voeg de eieren en vanille extract toe en mix dit door de boter. |
4
Done
|
In een medium kom meng de bloem, bakpoeder en zout samen. | Voeg om en om de bloem en melk toe aan de boter en mix het door elkaar tot een goed gemengd beslag . |
5
Done
|
Roer met een spatel de kleurstof door het beslag heen. Je wilt een roze kleur hebben dus voeg de kleur beetje bij beetje toe tot je de gewenste kleur hebt. |
6
Done
|
Cupcakes Zonder Champagne?Wil je een aantal cupcakes zonder champagne? Dit is het moment om een aantal cupcake vormen te vullen voor 2/3 vol. |
7
Done
|
Aardbeien ChampagneDoe een bakje onder een vergiet. Schenk de aardbeien en Champagne in de vergiet en vang zo ook de Champagne op. Laat de aardbeien goed uitlekken. | De opgevangen champagne is een lekker drankje voor de volwassenen. |
8
Done
|
Champagne CupcakesVouw de aardbeien door het roze beslag met een spatel. | Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. |
9
Done
|
In de OvenZet de cupcakes in de oven: mini cupcake 10-15 minuten / grote cupcake 15-20 minuten. | |
10
Done
|
FrostingHaal de cupcakes uit de oven en laat ze 30 minuten in het blik afkoelen. Haal ze uit het blik en laat ze compleet afkoelen voor je de topping erop doet. |