Directions
Warme kip salade met bloemkoolrijst
Tijdens mijn Whole30 experiment (in 2016), van uiteindelijk één week, kwam ik het nieuwe fenomeen ‘bloemkool rijst’ heel veel tegen. Inmiddels kun je het gewoon kant-en-klaar bij een aantal supermarkten te kopen. Het is echter ook gewoon heel makkelijk zelf te maken, het is alleen heel veel snijwerk, maar scheelt dan wel weer in prijs. (Budget Tip!) Om het zelf te maken moet je alleen de bloemkool roosjes heel fijn snijden/hakken of je kunt een rasp of keukenmachine gebruiken. Het moet zo klein en fijn zijn, dat het op rijst lijkt. De bloemkool rijst kun je vervolgens zowel rauw als geroerbakt eten en die laatste die vind ik het lekkerste.
Voor Koken met Aanbiedingen (oude werk) maakte ik eerder al eens een roerbak recept met bloemkoolrijst. Voor de blog wou ik echter een warme salade maken met kip en dus bloemkoolrijst. De salade is lekker knapperig vol met groente en perfect als maaltijdsalade.
Vegetarisch Maken
Liever deze salade zonder vlees maken? Vervang de kip in de salade met een stukje vis, vegetarische kipstukjes of wat tempeh.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 22-06-2016)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingSnijd de kip in stukjes. | Snijd de rode kool fijn. | Snijd de bloemkool fijn tot rijst.| Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. | Pel en snipper de ui. | Pel en hak de knoflook fijn. |
2
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Fruit de knoflook en ui 3 minuten in de pan. | Voeg de kip toe en bak deze in 6 minuten rondom bruin. | Voeg de bloemkool toe roerbak deze 2 minuten mee. | Schenk de sojasaus erbij en roer alles goed door. Laat dit 2 minuten staan. |
3
Done
|
Verdeel de bloemkool rijst met kip over de borden. | Schep wat rode kool over de bloemkoolrijst. | Verdeel de avocado plakjes over de borden. | Serveer direct! |