Directions
Pindasoep met Kip
Ik ga absoluut niet doen als of een recept als deze uit mijn eigen mouw komt geschud. Iets als Pindasoep daar hoort gewoon een familie recept of een klassiek recept bij. Als het om Surinaamse recepten gaat gebruik ik vaak recepten van foodblogster Francesca Kookt.
Zelf ben ik op gegroeid in Amsterdam Zuid Oost wat betekend dat ik maar wat bekend ben met de Surinaamse keuken. Ik ben er dol op, maar helaas heb ik niemand die mij de fijne knijpjes van deze keuken kan leren. Daarom gebruik ik dus graag recepten van bloggers als Francesca. Toch maak ik het dan ook weer eigen, vooral omdat ik twee Hollandse kids heb, die niet alle kruiden en spicy food kunnen verdragen nog. Plus na mijn zwangerschappen, kan ik dat helaas ook niet meer. Ik heb dus wat aanpassingen gemaakt!
Hou je nou wel van pittig? Serveer er sambal bij zodat iedereen wat pit aan hun soep kunnen toevoegen.
De soep kost wel enige tijd om te maken, maar is zo lekker. Het resulteert wel in een gigantische pan soep, dus nodig vooral wat mensen uit of deel het met andere.
Vegetarisch maken?
Ik ben er nog niet helemaal uit hoe je deze soep vegetarisch kan maken, maar zal zeker in het nieuwe jaar mijn best doen om een lekker recept erop te bedenken!
*Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (Recept 20-11-2019)
Steps
1
Done
|
Snij de citroengras in door de lengte en leg er een knoop in. | Pel en hak 1 ui grof in stukken.| |
2
Done
|
Doe de kippenpoten, citroengras, maggi blokjes, piment en ui in een grote soeppan. | Schenk 3 liter water in de pan tot de kip onder staat. | Breng het water aan de kook. | Zet het vuur laag en laat het 40 minuten pruttelen tot de kip gaar is. | Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. |
3
Done
|
Haal het kippenvlees van het bot en doe de botten en kippenvel terug in de pan bij de bouillon. | Doe er de selderij bij de bouillon en laat dit alles nog 30 minuten pruttelen. | |
4
Done
|
Hou een zeef boven een grote kom op soeppan en schenk de bouillon door de zeef. Je hebt alle bouillon nodig! |
5
Done
|
Doe in een kom één liter bouillon met de pindakaas en roer het goed door elkaar. |
6
Done
|
Pel en snipper de andere ui. | Was en snij de tomaat in kleine blokjes. | Pluk het kippenvlees in fijne sliertjes. | |
7
Done
|
Verhit in de lege soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. | Voeg de tomaat en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut mee. | Schenk de overige bouillon en pindakaasbouillon erbij. Roer goed door| Voeg de kip toe en laat alles 10 minuten pruttelen. | Proef of er nog wat peper, zout of citroensap bij kan voor de smaak.| Enjoy! |