Directions
Chia Bananen Pudding
Een superfood die mij al lange tijd intrigeert zijn chiazaden. De zaden zijn niet heel goedkoop en vooral te krijgen in biologische winkels. Maar wat is chiazaad?
Chia is een plantensoort afkomstig uit Centraal en Zuid Mexico. Het is iets wat al werd geteeld door de Azteken zo zouden de zaden een langer jong leven verzorgen. Chia zaden zijn een bron zijn van vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Wat ze in het rijtje superfoods plaatst is dat ze ontzettend veel omega-3 bevatten.
Op Pinterest heb ik al diverse keren chia pudding voorbij zien komen iets wat onwijs makkelijk te maken is met weinig ingrediënten en voorbereidingen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe recept ideeën voor een snel, gezond en vullend ontbijt en besloot hierom Chia Bananen Pudding te maken.
Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (Datum 15-01-2014)
Steps
1
Done
|
Schil de banaan en snijd de banaan in plakjes. |
2
Done
2 uur
|
Neem een weckpot of pot met deksel en doe hier in de chia zaadjes, melk, vanile extract, maple syrup en banaan. Roer alles goed door elkaar, zodat de zaadjes niet op de bodem zitten. | Doe de weckpot goed dicht en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan of gewoon overnacht. |
3
Done
|
Haal de weckpot uit de koelkast. | Doe de inhoud in een blender of pureer met een staafmixer. Pureer de pudding helemaal glad. || In geval je de substantie te dik vind kun je nog wat melk erbij doen.Wil je hem zoeter doe dan nog wat maple syrup erbij. | Serveer direct met eventueel nog wat bananenplakjes, bessen of noten als topping. |