Directions
Crispy Kip Ranch Salade
Huh?! Je eet toch geen vlees? Klopt wij eten tegenwoordig eigenlijk nooit meer vlees. De kinderen echter wel en toen wij laatst uiteten waren bij Wagamama bestelde ik voor Parker noodles met gegrilde kip. Uiteraard at ze niet alles op en dus besloten we een doggy bag mee naar huis te nemen. Van de overgebleven kip besloot ik de volgende dag een salade te maken. Ik was voor een opdracht toch al bezig met een makkelijke en snelle salade en besloot hier vervolgens een crispy kip ranch salade van te maken.
Ranch is in Nederland niet zo heel bekend. Waar je het in Amerika echt overal tegen komt. Ik ben dol op ranch. Als dressing of als dip bij de rauwkost. Maak ik dus een salade dan maak ik ook graag een ranch dressing zelf. Maar gelukkig kun je deze ook gewoon in de supermarkt al kant-en-klaar kopen van Remia, mocht je hier geen zin in hebben.
De salade is heel simpel en snel te maken en tevens perfect om mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk voor de lunch.
Bekijk ook eens:
- Ranchdressing
- Ranch kruidenmix
- Rauwkost Snack met Ranch Dip
- Ranch Aardappelsalade
Steps
1
Done
|
Was de komkommer en snijd in kwart plakjes. | Was de cherrytomaten en halveer. | Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst. Snijd de paprika in stukjes. | Was de ijsbergslag en snijd in stukjes. | |
2
Done
|
Gebruik een vork om de gegrilde kipfilet los te plukken in draadjes/reepjes. |
3
Done
|
In een kom doe de ijsbergslag, komkommer, tomaat en paprika en hussel door elkaar. | Voeg de kip toe en maak af met de dressing. | Serveer direct! |