Directions
Bruine Suiker Glazuur
Op donuts hoort natuurlijk ook een heerlijke glazuur, dat maakt ze extra lekker en zoet. Wie eet er nou een donut zonder? Maar glazuur hoeft niet alleen gebruikt te worden voor donuts, het is ook heel lekker op andere baksels zoals koekjes en taart. Voor de bananenbrood donuts, waarvan het recept nu op de blog staat, maakte ik een bruine suiker glazuur die de perfecte match is.
Ik vind het altijd leuk om te experimenteren met glazuren en te zien hoe ze mijn baksels nog lekkerder en soms ook mooier kunnen maken. Voor de bananenbrood donuts die ik maakte wou ik een glazuur die de warmte van de donut zou evenaren. In eerste instantie dacht ik aan een maple glaze, maar het werd een van bruine suiker.
De glazuur is echt makkelijk en snel te maken en zodra je baksel is afgekoeld kun je het direct gebruiken. Laat het wel uitharden voor je er van gaat genieten. Iets wat uiteraard heel moeilijk is.
Klik hier voor het recept voor de bananenbrood donuts uit de oven!
Steps
1
Done
|
Doe de suiker en de melk in een steelpan en breng de suiker en melk al roerend aan de kook. Kook het voor 2 minuten tot de suiker is opgelost. | Haal de pan van het fornuis en roer de zout, boter en vanille er doorheen. | Zeef de poedersuiker bij de saus en roer deze door elkaar tot een gladde glazuur. | Gebruik de glazuur direct! |