Directions
Mango Pannenkoeken
Klaar met de winter, klaar voor de zomer. Gezien het a.s. zaterdag Pannenkoekendag is, tijd om een heerlijk zomers recept te delen in de vorm van mango pannenkoeken.
Mango is een heerlijk zoet fruit wanneer het goed rijp is. Het vinden van een lekkere mango perfect om te eten is dus belangrijk. Op Instagram zag ik laatste de tip dat je dan vooral moet zoeken naar een druppel, die over de mango loopt. Dan zijn ze perfect. Maar heel eerlijk natuurlijk voel ik vooral en kijk ik naar de kleur.
Dan heb je, je mango en dan is de vraag: Hoe ga ik hem snijden? Schil je hem eerst of snijd je het met schil van het vruchtvlees en dan in stukken.
Heb je nog een lekkere rijpe mango liggen? Probeer dan eens om dit heerlijke tropische ontbijt te maken: Mango pannenkoeken. Een ontbijt gerecht wat niet alleen zoet en lekker is, maar ook nog eens gezond vanwege de vitamines en mineralen van de mango. De pannenkoeken kunnen als ontbijt met wat extra mango, yoghurt en kokosrasp. Of serveer ze als dessert met ijs en slagroom. Genoeg opties om geen excuus te verzinnen en dit gewoon te gaan maken!
(Recepthoekje.nl 30-10-2015)
Steps
1
Done
|
Schil de mango's en snij het vruchtvlees van de pit.| Doe de mango met de melk en vanille in een blender samen. | Pureer glad. |
2
Done
|
In een kom meng samen de bloem, zout en bakpoeder.| Voeg het mango mengsel toe aan de bloem. | Mix alles door elkaar tot een glad beslag. |
3
Done
|
Verhit 1 etlp boter in een koekenpan. Doe ongeveer 2 etlp mango pannenkoeken beslag in de pan en bak de pannenkoek zo'n 2-3 minuten tot er bubbels aan de randen beginnen te vormen. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Haal de pannenkoek uit de pan en leg deze op een bord. Herhaal dit tot het beslag op is. |
4
Done
|
Serveer de pannenkoeken als een stapel van 3-4 pannenkoeken met toppings als mango, slagroom, ijs en/of kokosrasp. |