Aziatische Crunchy Pinda Wrap

0 0
Aziatische Crunchy Pinda Wrap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 tortilla
4 (plantaardige) krokante kip schnitzel
100 gram glasnoedels / glasmie
50 gram gebrande pinda's (ongezout)
Aziatische Salade
1 wortel (dunne reepjes)
1/2 komkommer (dunne reepjes)
100 gram rode kool (dunne reepjes)
100 gram ijsbergsla (dunne reepjes)
1 bos ui
5 gram (handje blaadjes) koriander
Pindasaus
2 eetlepels rijst azijn
50 ml honing
3 eetlepels pindakaas
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1 teen knoflook
3 cm gember
50 ml olijfolie
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel Chili vlokken (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Aziatische Crunchy Pinda Wrap

    Als ouder stel je, je weekmenu over het algemeen samen met in de gedachte ‘wat eten mijn kinderen WEL’. Toch als ‘foodblogger’ wil ik ook graag nieuwe dingen uitproberen. Ik besloot dus om eens een nieuwe wrap thuis te introduceren: een aziatische crunchy pinda wrap.

    Wraps of tortilla’s zijn altijd wel een succes bij ons thuis. Ik zet meestal alle ingrediënten in bakjes op tafel en vervolgens kan iedereen zelf hun wrap samen stellen. Het gevolg, dat mijn dochter die wel eens moeilijk kan doen als het om eten gaat, veel meer probeert en in haar wrap doet. Dan als ik het zou samenstellen van te voren. Zou ik de wrap al kant en klaar op tafel eten, dan zou ze alles uit elkaar pluizen en inspecteren of gewoon zeggen dat ze het niet lust, na één hap.

    Ik serveer dus alles in aparte bakjes en dat ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Voor de Aziatische wrap die ik in gedachten had, had ik geen grote verwachtingen dat Parker het ook allemaal zou eten. Om die reden maakte ik ook nog wat avocado erbij. Uiteindelijk wou ze wel wat van de salade proeven, maar deed liever losse reepjes komkommer en wortel in haar wrap. (die ik ook expres apart nog had gehouden). Ook wilde ze wel wat van de glasnoedels proberen. Want dat was natuurlijk gek: noedels in een wrap.

    De rest van het gezin? Die vond het heerlijk. Logan liet alleen de pindasaus achterwegen, want die is niet zo dol op pindakaas ook. Conclusie: deze wrap gaan we vaker maken!

     

    Ingrediënten toegelicht:

    Groente –  De groente: wortels, rode kool en ijsbergsla koop ik altijd heel, gezien dit voordeliger is.  Uiteraard kun je er voor kiezen om deze al voorgesneden te kopen.

    Koriander – Niet dol op koriander? Laat deze dan weg of serveer apart. Je kunt hem eventueel ook vervangen met wat verse munt.

    (Plantaardige) Krokante Kip Schnitzel – Wij zijn dol op de Plantaardige Kip Krokant Schnitzel van de Lidl, maar uiteraard kun je heel goed ook gewoon een echte kip krokant schnitzel gebruiken. Bepaal zelf dus of je dit gerecht vega eet of niet.

    Steps

    1
    Done

    Kip

    Verwarm de oven op 200 graden. | Leg de (plantaardige) krokante kip Schnitzels op een bakplaat en zet ze in de voor verwarmde oven. | Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Haal de schnitzels uit de oven en laat 3 minuten rusten. | Snijd de (plantaardige) krokante kip Schnitzels in repen.

    2
    Done

    Noedels

    Doe de glasnoedels in een grote kom. | Schenk hier kokend water bij en laat dit 5 minuten weken. | Haal de noedels iets uit elkaar en giet vervolgens het water af. |

    3
    Done

    Pinda

    Hak de pinda's fijn en doe in een kommetje.

    4
    Done

    Groente Voorbereiding

    Rasp de wortel en snijd in dunne reepjes. | Was de komkommer. Verwijder de zaadlijst en snijd de rest in dunne reepjes. | Was de koriander en hak fijn. | Was de rode kool en snijd in dunne reepjes. | Was de ijsbergsla en snijd in dunne reepjes. | Was de bosui. Snijd de wortels eraf. Snijd het witte gedeelte in dunne reepjes. |

    5
    Done

    Salade

    In een kom meng de wortel, komkommer, koriander, rode kool, ijsbergsla en bos uit door elkaar.

    6
    Done

    Pindasaus

    Pel de gember en rasp in een grote kom. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik een knoflookpers). Voeg toe aan de gember. | Voeg toe de rijst azijn, honing, pindakaas, sesamolie, sojasaus, olijfolie, peper en zout. (Optioneel nog chili vlokken) | Roer alles door elkaar met een garde tot een gladde saus.

    7
    Done

    Tortilla

    Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    8
    Done

    Tortilla samenstellen

    Serveer alles apart op tafel of stel de tortilla's vast samen.

    Leg een tortilla op je bord. Doe hier wat van de glasnoedels op, gevolgd door wat salade, pinda's en doe er dan 2 eetlepels pindasaus en eventueel nog wat chili vlokken op. | Maak het af met 2-3 krokante kip repen. | Sluit de tortilla en enjoy!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Mango Pannenkoeken - Kidshoekje.nl
    previous
    Mango Pannenkoeken
    Pecannoten Pancakes - Kidshoekje.nl
    next
    Pecannoten Pancakes

    Add Your Comment