Directions
Pecannoten Pancakes
We hebben een nieuwe keuken zonder gasfornuis, maar met een inductiekookplaat. Tijd om deze in te wijden met een lekker ontbijt in de vorm van pecannoten pancakes.
Onze eerste kennismaking met een inductiekookplaat was een aantal jaar geleden bij mijn schoonouders. Ook toen maakten wij pannenkoeken, maar dan Hollandse. Het uiteindelijke resultaat was geen succes. Of beter gezegd, het was zo’n catastrofe dat we uiteindelijk eten hebben besteld.
Het is spannend om voor het eerst aan de slag te gaan op een nieuwe kookplaat met ook nog eens nieuwe pannen. Maar als je de foto’s ziet, zie je dat het helemaal goed is gegaan. De pannenkoeken zijn gelukt, zagen er perfect uit en waren onwijs lekker. Ik ben dol op pecannoten de combinatie met kaneel in een pannenkoek, maakte dit een perfect ontbijt voor een regenachtige zondag. Ik zou zeggen: sla het recept op en stap de keuken in!
(Recepthoekje.nl 01-12-2014)
Steps
1
Done
|
In een kom zeef de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout. | Voeg het ei, de zonnebloem olie en de melk toe en mix alles door elkaar tot een glad dik beslag. |
2
Done
|
Hak of kruimel de pecannoten. | Roer de pecannoten door het beslag heen. |
3
Done
|
Verwarm een klontje boter in een koekenpan. | Doe een kleine hoeveelheid beslag in de pan. Onthoud dat je geen normale Hollandse pannenkoeken maakt, dus je hebt minder beslag nodig. | Wacht tot er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek gemakkelijk te bewegen is in de pan, voordat je hem omdraait. | Bak de andere kant nog 1-2 minuten. | Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal dit proces totdat het beslag op is. |
4
Done
|
Stapel een aantal pannenkoeken op elkaar (3 a 4 stuks). | Doe wat boter en maple syrup op de pannenkoeken en geniet! |