Directions
Dubbele Choco Koekjes
Dubbel donkele chocolade koekjes of klassieke chocolate chip cookies? Waarom kiezen?! Als je deze twee heerlijke koekjes kan combineren in dubbele choco koekje!
Ik kan soms echt onwijs zin hebben in Chocolate Chip Cookies, mijn favoriete koekjes. De laatste tijd ben ik echter veel aan het experimenten met het basisrecept hier van. Waarom? Omdat ik het leuk vind! Het leidt vaak wel tot bergen met koekjes die ik vervolgens uitdeel aan andere of invries. De laatste keer dat ik zin had in Chocolate Chip Cookies bakte ik ook een nieuwe favoriet: Dubbel Dikke Chocolade Koekjes! En terwijl ik met de twee koekjes degen bezig was kreeg ik een idee: waarom de twee niet combineren. Ik had het al eens eerder voorbij zien komen, maar zou het ook werken met mijn recepten?
Nou je ziet het, het werkte. Geniaal! De twee lekkerste koekjes gecombineerd in een en ze zien er ook nog eens super leuk uit. Wat wil je nog meer? Nou dat kan ik je vertellen: Ze opeten! Dus waar wacht je nog op ga eens lekker bakken.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Dubbel Dikke Choco KoekjesIn een kom mix de boter met de suikers. Mix het 4 minuten tot een zandige substantie. | Voeg de eieren en vanille extract toe. Mix alles goed door elkaar. | In een kom zeef de bloem, zout, baking soda, maïzena en cacao. | Voeg geleidelijk de bloem tot aan de eieren en mix alles tot een goed gemengd deeg. | Vouw 50 gram van de chocolade door het deeg. | Weeg balletjes van 40 gram af. | |
2
Done
|
Chocolate Chip CookiesIn een kom meng de boter met de suikers tot een kruimige substantie ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze erdoorheen. | In een kom zeef de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. | Vouw 30 gram chocolade door het deeg. | Maak deeg balletjes van per stuk 40 gram. | |
3
Done
|
Neem van elk deeg een bal van 40 gram. Duw de twee ballen aan elkaar zodat je één bal hebt. | Leg de gemengde deeg ballen 30 minuten in de koelkast. | |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. | Hak de chocolade in kleine stukken voor beide koekdegen. |
5
Done
|
Leg de deegballen op een bakplaat en houd een ruime hoeveelheid tussen de koekjes. | Druk de deegballen een klein beetje plat. | Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 5 minuten afkoelen voor je ze overzet op een rooster om compleet af te koelen. |