Directions
California Sushi Bowl
Nu ik weet hoe ik sushi rijst kan maken met mijn instant pot, maak ik het steeds vaker. Ik maak vaak een kleine portie, waar ik vervolgens 2 à 3 dagen lunch van eet. Ja de rijst is zelfs na 3 dagen nog lekker. In plaats van mijn nieuwe favoriet onigiri te maken, besloot ik eens surimi imitatie krab te kopen en een california sushi bowl te maken.
Een California roll bestaat uit: krab (of imitatie krab ‘surimi’), avocado en komkommer. Naast natuurlijk wat sushirijst en Nori. Simpele ingrediënten, die helemaal niet duur zijn, vooral als je va surimi gebruik maakt. Het is een van de populairste rolls en ik besloot er dus een lekkere diner/lunch bowl van te maken.
Kidsproof?!
Volg je de Kidshoekje recepten al een tijdje, dan weet je vast wat ik nu ga zeggen. Serveer alles in aparte bakjes en geef in ieder geval iedereen wat sushi rijst op zijn bord. Laat iedereen lekker hun eigen bowl maken, je zult zien dat ze dan veel meer zelf willen proeven, proberen en in hun bowl doen. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar mijn ervaring is dat het zelf opscheppen beter werkt, dan dat als ik het voor ze opschep. Weet je van te voren al dat ze de krab laten staan, maak dan eventueel snel een omeletten om de krab mee te vervangen.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Sushi rijstSpoel de sushi rijst af in een zeef/vergiet tot het water er helder vandaan komt. | Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. | Laat de sushi rijst afkoelen. |
2
Done
|
Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. | Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in blokjes. | Snijd de surimi in blokjes. | Knip de nori vellen in kleine stukjes/snippers. |
3
Done
|
Serveer alles apart of maak van tevoren voor iedereen al een bowl. | Doe eerst wat sushirijst in de kom en vervolgens de komkommer, avocado, surimi en nori. | Maak af met wat sojasaus, Japanse mayonaise en sesamzaad. |