Directions
Mandarijn Kip Salade
De mandarijn is eigenlijk een winterfruit. Het lekkerste zijn ze vanaf oktober tot en met maart. Maar natuurlijk zijn ze het hele jaar verkrijgbaar. Bij ons thuis zijn de kinderen er dol op en vooral als ze in het seizoen zijn, hebben wij ze standaard in huis. Vandaag deel ik een recept van mijn oude blog Recepthoekje, met deze prachtige fruit in de hoofdrol. Namelijk een Mandarijn Kip Salade!
De combinatie van Oosterse smaken n mandarijnen gaan erg goed samen. In deze salade brengen we de Oosterse smaken over in een gemarineerde kip en versterken we door middel van een sinaasappeldressing de mandarijnen. Voeg er nog wat rode paprika en avocado bij voor de kleur en je hebt niet alleen een lekkere salade maar ook één die er heerlijk uitziet.
Vegetarisch
Sinds 2020 eten wij eigenlijk geen vlees meer, dit recept is er echter een van mijn oude blog uit 2015, toen wij wel nog kip aten. Kip kun je natuurlijk heel erg makkelijk plantaardig vervangen. Gebruik in plaats van kipfilet daarom bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen of plantaardige kip stukjes. Het marineren kan op dezelfde manier. De bereiding zou ik in het geval van paddenstoelen met boter doen en mogelijk iets langer bakken tot ze een beetje krokant zijn! Dat vind ik het lekkerste.
Recepthoekje 25-03-2015
Steps
1
Done
|
MarinadeIn een kom meng de sojasaus, sesamolie, fijn gehakte knoflook, honing, geraspte gember, sap van de citroen , zout en peper. |
2
Done
30 min
|
MarinerenMaak de Kipfilet schoon en snijd in grote mooie stukken. | Neem een hersluitbare zak en doe de kip samen met de marinade erin. | Sluit de zak en schud het goed door elkaar. | Laat de kip minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. |
3
Done
|
DressingPers het sap uit de sinaasappel.| In een kom meng de sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, honing, balsamico, zout en peper. | |
4
Done
|
MihoenDoe de mihoen in een grote kom en schenk hier kokend water bij. Zorg dat de mihoen onder staat. Laat dit voor 5 minuten staan.| Spoel dan de mihoen af met koud water. |
5
Done
|
VoorbereidingVerwijder de schil en de pit van de avocado. Snijd de avocado in blokjes. | Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst en snijd de paprika in repen.| Pel de mandarijnen en haal de partjes los.| |
6
Done
|
SesamzaadjesVerwarm een koekenpan op het fornuis. | Rooster de sesamzaadjes voor een paar minuten in de pan. Hou ze in beweging zodat ze niet aanbranden. | Doe de sesamzaadjes vervolgens in een kommetje. |
7
Done
|
KipMaak de pan schoon en zet hem weer op het fornuis met 1 eetlepel sesamolie. | Bak de kip in de pan voor zo'n 5-6 minuten tot hij goudbruin en gaar is. | Laat de kip 2 minuten rusten en snijd in reepjes. |
8
Done
|
SaladeMeng de veldsla, mihoen, avocado, paprika en mandarijnen en leg deze op het bord. | Verdeel de 2/3 van de dressing over de salade. | Leg de kip op de salade en maak het af met wat sesamzaadjes. | Serveer de overige dressing bij de salade. |