Directions
Bloemkool en snijbonen
Onze kleine food lover in training houdt van alles tot nu toe. Behalve: Sperziebonen! Vreemd niet?! Sperziebonen zijn zo’n neutrale smaak naar mijn idee, het enige is dat ze wel wat draadjes kunnen hebben. Tot nu toe hebben we twee keer sperziebonen gegeten en beide keren was het geen succes. Daarom dacht ik we proberen eens snijbonen en sinds hij bloemkool wel al lekker vindt werd het bloemkool en snijbonen.
Deze combinatie vond hij wel lekker en toen we later ook alleen snijbonen probeerde was dat ook een succes. Nu nog maar eens sperziebonen proberen.
Maandag:
Alle Peren en Appels nog aan toe Recept!
Maar nu eerst het recept voor het bloemkool en snijbonen hapje:
Steps
1
Done
|
Maak de snijbonen en bloemkool schoon en snij de bloemkool klein en snijbonen in reepjes. |
2
Done
|
Stoom of Kook de snijbonen en bloemkool voor 20 minuten. Bewaar een klein beetje van het kookvocht (30 ml) en giet de rest af. Pureer de groenten zo fijn als geschikt voor jouw kleine. |
3
Done
|
Bewaren***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron. |