120 gram broccoli | |
150 gram kikkererwten (uit blik) | |
1 ei | |
2 etlp plantaardige olie (kokosolie) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Ik ben fan van het boek ‘Mag ik nog een hapje?’ van Francesca van Berk. Eerder deelde ik al haar recept voor Appel Chips (gedroogde appel ringen) en nu kon ik het toch echt niet laten om nog één van haar recepten te delen: Broccoli Burgers of zoals ik ze noem broccoli nuggets. Geschikt vanaf 7+ maanden, zijn dit lekkere groenten nuggets die zo uit het vuistje gegeten kunnen worden. Echter dit is tevens ween zo’n recept dat ook perfect is voor je dreumes of peuter.
In het recept van Francesca wordt er ook jong belegen geraspte kaas (40 gram, voor deze portie) gedaan, echter omdat ik met 7 maanden, mijn kleine nog geen zuivel wou geven heb ik deze weg gelaten. Hierdoor zien mijn nuggets er iets anders uit en zijn wat kruimiger.
Onze kleine vind het vooral lekker als we de broccoli nuggets serveren met een beetje appel-perenmoes.
‘Mag ik nog een hapje?’ is te bestellen via Bol.com
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 C |
2
Done
|
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten, broccoli, eidooier en kokosolie in een keukenmachine en maal het helemaal fijn. |
3
Done
|
Met een eetlepel schep je wat van het mengsel op je hand en maak je er ronde nuggets van. Ongeveer 1-2 cm dik. Zet de bakplaat in de oven en bak ze voor 15 minuten. |
4
Done
|
** de nuggets zijn 3 dagen in de koelkast te bewaren of je kunt ze invriezen. |