Chocolade M&M Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram ongezouten boter (zacht)
150 gram suiker
200 gram basterd suiker
2 ei
1/2 etlp Vanille extract
240 gr bloem
100 gram cacao
1 1/2 tlp baking soda
snufje zout
150 gram (+ extra) m&m's

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

M&M Koekjes

Directions

Chocolade M&M Koekjes

Babies Kitchen is een website vol recepten voor baby’s en kinderen tot 12 jaar. Waar ik over het algemeen probeer recepten te maken geschikt voor alle leeftijden. Plus zo gezond mogelijk. Mag het af en toe ook wel iets ongezonder. Vandaag heb ik zo een recept. Een die tevens niet geschikt is voor de aller kleinste foodies. De kids die al naar school gaan die zullen hier wel blij van worden. Ik heb namelijk heerlijk chocolade M&M koekjes gemaakt.

M&M’s ik ben er dol op vooral pinda M&M’s of mijn all-time favoriet Pretzel M&M’s, die helaas niet in Nederland te krijg zijn (nou misschien bij sommige Jamin’s). M&M’s zijn heerlijk kleurrijk en toen ik besloot chocolade koekjes te maken, dacht ik dat de felle kleuren van de M&M’s wel leuk zouden zijn. Ze zien er natuurlijk hierdoor tevens heel aantrekkelijk uit voor de kids.

Je kunt de koekjes zelf zo groot maken als je wilt, waardoor je ook een wat kleinere variant kunt maken voor de kids als traktatie op school in leuke uitdeel zakjes. Hou hierbij wel rekening dat als je kleine koekjes maakt, dat de baktijd ook iets korter zal zijn.

Ik heb voor deze koekjes pretzel M&M’s gebruikt maar je kunt helemaal zelf bepalen welke je gebruikt: choco, pinda of  crispy. Natuurlijk geven de pinda en crispy net die crunch die lekker in het koekje is.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Meng in een kom geschikt voor een mixer, de boter en suikers tot het luchtig en zanderig is.

Voeg de eieren en vanille toe en mix het goed door elkaar.

3
Done

In een andere kom meng de bloem, cacao, baking soda en zout samen en voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag tot het alles goed gemengd is. (Vergeet ook niet de randen en bodem goed erbij te schrapen).

4
Done

Sla of hak de m&m's fijn.

Haal de mixer uit de kom met beslag en vouw de m&m-kruimels door het beslag. (Vindt je het te weinig dan kun je altijd meer erin doen. Dit is natuurlijk ook heel afhankelijk van welke m&m je gebruikt).

5
Done

Maat met een eetlepel of ijsschel bolletjes van ongever 1 etlp groot en leg deze op de bekleeden bakplaat. Hou daarbij wel wat ruimte tussen de koekjes.

Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten tot de koekjes gaar zijn, maar in het midden nog wel een beetje zacht zijn.

Laat de koekjes iets afkoelen op een rek voor je ze allemaal op eet!

6
Done

** Heb je nou veelste veel deeg naar jouw gebruik gemaakt, dan kun je dit heel goed invriezen.

Neem een groot stuk huishoudfolie. Leg in het midden een grote hoop deeg en draai het folie er zo omheen dat het een worst van deeg wordt.

Je kunt het deeg zo tot een maand bewaren in de vriezer.

Wil het gebruiken, laat het dan alleen wat ontdooien en je kunt zo plakken afsnijden voor op de bakplaat!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

broccoli nuggets
previous
Broccoli nuggets
broccolistamppot met zoete aardappel en kip recept
next
Broccolistamppot met kip

Add Your Comment