Candy Cane Suikerkoekjes

0 0
Candy Cane Suikerkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

180 gram Bloem
1/4 theelepel zout
225 gram Boter (kamertemperatuur)
180 gram suiker
2 theelepels vanille extract/paste
1 ei-geel
rode kleurstof

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Candy Cane Suikerkoekjes

Voor NomNomKids (bedrijf waar voor ik Content maak) was ik aan het experimenten met koekjesdeeg wat je zou kunnen spuiten. Nou dat ging al heel snel helemaal mis. Ik dag een goed recept gevonden te hebben en dat was helemaal niet bruikbaar. Toen had ik rood en ‘wit’ suikerkoekjes deeg over en besloot ik zuurstokken of candy cane suikerkoekjes te maken en die werkte perfect.

De weken voor kerst maak ik meerdere keren suikerkoekjes deeg. Niet alleen omdat het makkelijk is te maken en heel erg lekker is, maar ook omdat je er zoveel soorten koekjes mee kan maken. Inmiddels heb ik op de blog een hele verzameling aan koekjesrecepten met suikerkoekjes deeg verzameld en daar voeg ik deze kerst, deze heerlijke en super leuke candy cane suikerkoekjes aan toe.

Nou zou ik normaal gesproken zeggen, betrek je kinderen er lekker bij. Maar het maken van deze koekjes heeft wel enige precisie en geduld nodig. Om er voor te zorgen dat het deeg niet afbreekt. Misschien dus niet ideaal om met hele kleine kids te maken en daarvoor verwijs ik toch echt naar mijn kerstkoekjes recept of gingerbread men!

Wat is jou favoriete kerstkoekje?

Volg vooral Kidshoekje op Instagram waar ik af tel met Kerstkoekjes en elke dag een lekker recept deel!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed en bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze goed door het boter. | Voeg de vanille en ei-geel toe en mix door de boter. |

3
Done

In een kom meng de bloem met de zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot een goed gemengd deeg. |

4
Done

Deel het deeg ik 2 delen en doe een deel in een andere kom. | Doe bij een kom 2 theelepels rode kleurstof en mix dit door het deeg tot het de gewenste kleur heeft. |

5
Done

Neem een stuk rood deeg en maak hier een dunne lange worst van (niet te dun het mag niet breken).| Doe dit zelfde met het andere 'witte' deeg tot deze de zelfde dikte en lengte heeft. | Wikkel de twee kleuren deeg worsten om elkaar heen en vorm het tot een candy cane/zuurstok. | Leg de zuurstok op de bakplaat. | Doe dit ook met de rest van het deeg, maar houd genoeg ruimte tussen de koekjes, deze zullen iets in zakken. |

6
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten. | Laat de koeken compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kerstman Fruitmutsen - Kidshoekje.nl
previous
Kerstman Fruitmutsen
Triple Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Triple Chocolate Chip Koekjes

Add Your Comment