Kerstman Fruitmutsen

0 0
Kerstman Fruitmutsen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aardbeien
Bananen
Mini Marshmallows
Prikkers

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kerstman Fruitmutsen

De kerstdagen komen er weer aan vol met lekkere hapjes. Heb je kinderen op de basisschool, dan is te kans groot dat je ook iets moet maken voor het kerstdiner op school. Vorig jaar was het eerste jaar (na heel wat corona jaren), dat mijn kids (in groep 5 en 2 inmiddels) een kerstdiner op school hadden. Bij beide kids in de klas is het zo dat je ‘voor-, hoofd- of nagerecht’ krijgt toegewezen. Bij Parker was dat het voorgerecht. Zij zat in groep 1, een moeilijke eters leeftijd. Daarom besloot ik gezellige kerstman fruitmutsen te maken.

Nu voor de moedermaffia komt klagen over prikkertjes die in de mutsen zitten. Voor de klas zelf gebruikte ik prikkers die duidelijk zichtbaar waren en dus zo in één keer er af gehaald konden worden. Van die prikkers met een kerstman, muts of zuurstok erop. Dit is dan ook direct een tip die ik mee geef. Zo zien de kinderen direct dat er een prikker in zit en kunnen ze deze makkelijk eruit halen.

De fruitmutsen van de kerstman zijn heel makkelijk te maken en bestaan maar uit 3 ingrediënten: Banaan, Aardbei en Marshmallows. Wil je het nou echt gezond houden, dan kun je de Mashmallows nog vervangen door blauwe bessen bijvoorbeeld.

In elk geval waren ze een hit, want na het kerstdiner, was er geen een meer over. Gelukkig houden veel kinderen van fruit en hebben ze, ze lekker op gepeuzeld.

Steps

1
Done

Was en droog de aardbeien. | Snijd de bovenkant met kroon plat. | Pel een banaan en snijd in plakjes van 1-2 CM. |

2
Done

Neem een plakje banaan. | Zet er een aardbei met de afgesneden kant op. | Doe een prikker door het puntje van de Aardbei en de banaan. | Prik een marshmallow boven op de Aardbei!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Duimkoekjes met Jam - Kidshoekje.nl
previous
Duimkoekjes met Jam
Candy Cane SuikerKoekjes - Kidshoekje.nl
next
Candy Cane Suikerkoekjes

Add Your Comment