Duimkoekjes met Jam

0 0
Duimkoekjes met Jam

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
100 gram suiker
1 theelepel vanille extract
1 ei
180 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
3 eetlepels frambozen compote/jam

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Duimkoekjes met Jam

Volg je Kidshoekje al een tijdje dan weetje dat de feestdagen voor mij draaien om koekjes bakken. Ik heb zelfs een feestdagen koekjes e-book twee jaar geleden uitgebracht! Vooral de kerstdagen kunnen bij ons thuis niet zonder koekjes te bakken. Een koekje wat al heel lang op mijn lijst stond zijn deze duimkoekjes met jam. Vorig jaar maakte ik ze voor een Reel voor het Instagram account van NomNomKids waar ik als content creator voor werk. Ik was echter vergeten die lekkere koekjes en mijn recept ervoor hier te delen. De Sint is naar huis, dus tijd voor mijn eerste Kerstkoekjes recept van dit seizoen.

Duimkoekjes zijn makkelijk te maken, lekker en ook heel leuk om samen met je kinderen te maken. Vooral als je een knijpzakje gebruikt om de jam in de koekjes te doen, kunnen de kinderen heel goed helpen. Of wat dacht je van hun kleine duimpjes voor de duimafdruk in het koekje. Ik zeg twijfel niet langer, haal alle ingrediënten en maak er een gezellige bak middag van met de kinderen!

 

Op Kidshoekje vind je nog veel meer koekjesrecepten, maar hier een aantal Kerst favorieten:

Steps

1
Done

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de boter, suiker en vanille door elkaar. | Voeg het ei erdoorheen. | In een kom roer de bakpoeder en het zout door de bloem. | Voeg het bloemmengsel aan de boter toe en mix alles tot een goed gemengd deeg. |

3
Done

Maak van het deeg balletjes van ongeveer 30 gram. | Leg de balletjes met ruimte tussen elk koekje (min 5 cm) op de bakplaat. | Druk met je duim een kuil in het midden van ieder koekje. | Zet de koekjes 20 minuten in de koelkast. | Verwarm onder tussen de oven op 180 graden.

4
Done

Vul ieder koekje met een beetje jam. Gebruik een knijpzak of een theelepel. | Zet de koekjes voor 12- 15 minuten in de oven. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank - Kidshoekje.nl
previous
Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank
Kerstman Fruitmutsen - Kidshoekje.nl
next
Kerstman Fruitmutsen

Add Your Comment