Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank

0 0
Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Speculaas
Chocolade Letter
Marsepein
Kruidnoten (gewone)
Diverse Soorten Kruidnoten
Sinterklaas Spekjes
Sinterklaas Schuimpjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank

Voor de Intocht dit jaar, al weer bijna 2 weken geleden, maakte ik voor mijn kinderen een ‘zoete intocht Sinterklaas borrelplank’. Een borrelplank vol met lekkere Sinterklaas zoetigheid. Op TikTok deelde ik een video van deze plank en die blies helemaal op. Zo starten mijn nieuwe hobby: borrelplankjes en charcuteries. Al heel eerlijk begon dat al begin vorige maand toen ik een warme chocolade melk charcuterie maakte.

Borrelplanken zijn gezellig, lekker en je kunt er alle kanten met op. Nou is dit een zoete borrelplank en helemaal niet gezond! Er zit niets, maar dan ook niets op deze borrelplank dat niet bestaat uit suiker. Niet gezond, maar met de juiste balans in het leven moet dat toch altijd goed komen.

Voor tijdens de Intocht van Sinterklaas maak ik eigenlijk traditie getrouw altijd wel een gezellig plankje met lekkers. Nou kreeg ik allemaal suggesties voor ander toevoegingen en ik zeg maak jouw Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank helemaal zoals jij het zou willen.

Deze plank maakte ik voor 4 personen en hij ging min de chocolade letter en een paar pepernoten, bijna helemaal op. Wel over een hele middag, dus niet alleen de intocht!

 

Ingrediënten Toegelicht

Chocolade Letter  – Ik heb gekozen voor een witte omdat mijn zoon geen andere chocolade lust, maar je kunt elke andere kiezen. Zelf vind ik de letter ‘S’ wel het leukste om mee te werken op een borrelplank.

Kruidnoten (Pepernoten) – Voor de pepernoten heb ik naast gewone, ook nog 3 andere smaken op de blank gedaan: Creme Brule (Plus), Tompouce (HEMA) en Confetti (HEMA). Door verschillende pepernoten te kiezen kun je ook wat kleur aan de plank brengen.

Spekjes – De Sinterklaas spekjes vond ik bij de HEMA. Je kunt uiteraard ook ander Sinterklaas snoepgoed zoals strooigoed gebruiken.

Marsepein  – Ook de marsepein kan voor kleur en leuke vormen zorgen op de borrelplank.

Steps

1
Done

Leg als eerste de chocolade letter op de plank. | Gevolgd door twee of drie stapels speculaas. | Verdeel de verschillende soorten pepernoten over de plank. | Verdeel een hoopje spekjes en een hoopje schuimpjes om de lege plekken te vullen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sinterklaas Bladerdeeg Borrelplank - Kidshoekje.nl
previous
Sinterklaas Bladerdeeg Borrelplank
Duimkoekjes met Jam - Kidshoekje.nl
next
Duimkoekjes met Jam

Add Your Comment