Snowballs Kerstkoekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

140 gram bloem
70 gram pecannoten
113 gram boter (ongezout)
80 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Snowballs

Creëer zelf sneeuw deze winter met deze Snowballs: koekjes gemaakt met pecannoten en bestrooid met poedersuiker. Een ‘sneeuwbal’ waar je graag je tanden in zet!

Elk jaar maak ik een lange lijst met kerstkoekjes die ik wil bakken. Meestal lukt het me om 2 tot 3 nieuwe recepten uit te proberen. Dit jaar, mede door de coronatijd, is dat wat minder. Ja, we hebben tijd genoeg om te bakken, maar wie eet al die koekjes op? Normaal gesproken neem ik ze mee naar werk of laat ik mijn man ze uitdelen, maar dit jaar zit dat er helaas niet in. Het resultaat? Zelf opeten! Al houd ik van koekjes, soms kan het wat te veel worden. Dus iets minder koekjes dit jaar.

Een koekje dat al jaren op mijn lijstje staat, zijn deze Snowball Koekjes. Ze zien er door de poedersuiker echt uit als sneeuwballen. Het recept bevat geen ei of melk, en je kunt ze plantaardig maken door plantaardige boter te gebruiken. Perfect voor deze lactose-intolerante mama!

Dit jaar besloot ik het recept eindelijk uit te proberen. Ik vond het ooit in een Engels tijdschrift, vergelijkbaar met de Allerhande hier. Helaas heb ik alleen nog mijn notities, dus ik kan de bron niet meer achterhalen.

Het is een supermakkelijk recept, vooral als je een keukenmachine hebt. Alles gaat erin, mixen en klaar is je deeg! Heb je geen keukenmachine? Geen probleem: het is dan iets meer werk, maar zeker de moeite waard.

 

 

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik de pecannoten vervangen door andere noten?
Ja, bijvoorbeeld walnoten of amandelen werken ook goed.

Kun je Snowball Koekjes invriezen?
Absoluut, bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer en ontdooi ze bij kamertemperatuur.

Hoe lang blijven de koekjes vers?
In een luchtdichte trommel blijven ze ongeveer 5 dagen goed.

Zijn Snowball Koekjes vegan?
Ja, als je plantaardige boter gebruikt, zijn ze volledig plantaardig.

Heb ik echt een keukenmachine nodig?
Nee, je kunt het deeg ook met de hand mengen, maar dat kost iets meer tijd.  Hak de pecannoten fijn en zorg dat de boter goed zacht is voor je alles door elkaar mixt.

Waar kan ik poedersuiker het beste mee aanbrengen?
Gebruik een zeef om de poedersuiker gelijkmatig over de koekjes te strooien.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Doe de helft van de poedersuiker (40 gram) in een kom.

2
Done

Doe in een keukenmachine: de bloem, pecannoten, boter, 40 gram poedersuiker, vanille extract en zout. | Zet de keukenmachine aan en maal alles tot er zich een deeg vormt.

*Geen keukenmachien? Hak de pecannoten fijn en zorg dat de boter goed zacht is voor je alles door elkaar mixt.

3
Done

Rol van het deeg ballen van 2-3 cm. | Rol de ballen vervolgens in de poedersuiker. | Leg de bal op de bakplaat. | Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de ballen zit. Deze kunnen iets inzakken. | Zet de bakplaat in de oven voor 15-18 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de koekjes nogmaals met poedersuiker.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen met Spruiten en Cranberry's [kidshoekje.nl]
previous
Pompoen met Spruiten en Cranberry’s
Recept Zoete Aardappel met Cranberrys en Pecannoten
next
zoete aardappel met cranberry’s en pecannoten

Add Your Comment