Directions
Tomaten Bladerdeegtaartjes
Tijdens pakjesavond besloot ik eens te experimenten met wat nieuwe bladerdeeghapjes. Niet allemaal waren een even groot succes, maar deze tomaten bladerdeegtaartjes zeker wel.
Volgens mij zag ik het idee voor deze taartjes ergens op social media voorbij komen. Hier ging het om taartjes met ricotta, maar omdat ik nog roomkaas in huis had en dit over het algemeen beter werkt bij mijn kinderen. Besloot ik gewoon roomkaas te gebruiken. De roomkaas mengde ik met oregano, bieslook, knoflookpoeder en wat peper. Een lekkere dip op zich.
Voor het bladerdeeg gebruik ik graag verse. Ik heb namelijk altijd ruzie met diepvries bladerdeeg omdat deze gewoon niet mooi ontdooien. Tegenwoordig is gelukkig verse bladerdeeg goed te vinden en ook helemaal niet veel duurder. Het hapje is heel simpel te maken. Je snijd van het bladerdeeg vierkanten of rechthoeken, of een andere vorm die jij leuk vind, en het enige ‘moeilijke’ vervolgens is dat je het deeg iets moet in snijden. Dit om te zorgen dat de randen mooi bol komen te staan.Het is belangrijk dat je het bladerdeeg niet helemaal door snijd, maar gewoon een kleine inkeping (als dat het goede woord is).
Vervolgens gaat het roomkaas mengsel erop, wat tomaten en om smaak te geven aan de tomaten nog wat olijven en zee zout. Het is een heerlijk hapje, bijna een pizza en vooral Logan was er erg dol op. Wij zullen deze dus zeker ook gaan maken voor kerstavond, onze borrelhapjes avond!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Indien nodig laat het bladerdeeg ontdooien. |
2
Done
|
Was de bieslook en snijd (of knip) in kleine stukkes. | In een kom meng de roomkaas met de geraspte Parmezaan, een snufje peper, de knoflookpoeder, de bielsook en de oregano. Roer goed door elkaar. |
3
Done
|
Snijd de bladerdeeg in rechthoeken of vierkanten. Van ieder geval 12x8 CM ongeveer. | Neem een stuk bladerdeeg en snijd deze 1/2 cm van de rand helemaal rond om in. Je snijd niet helemaal door, maar maakt een inkeping. Bij een vierkant, maak je dan een vierkant en bij rechthoek een rechthoek. (zie afbeelding). |
4
Done
|
In een kom, klop het ei los. | Smeer de randen van het bladerdeeg in met het ei. | |
5
Done
|
Neem een theelepel en doe en goede laag van het roomkaas mengsel in het midden van elke bladerdeeg (niet bij de randen alleen het ingesneden deel). | |
6
Done
|
Was de tomaten en halveer deze. | Doe 2 of 3 tomaten per stuk bladerdeeg op de roomkaas. | Besprenkel de tomaten met wat olijfolie en zee zout. | Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten tot de randen goudbruin en gaar zijn. |
7
Done
|
Haal de tomaten bladerdeegtaartjes uit de oven. | Was de basilicum en snijd deze in repen. | Verdeel de basilicum over de taartjes en serveer direct! |