Directions
Snelle Pulled Chicken
Pulled Pork ken je vast wel, maar ben je bekend met Pulled Chicken? In het Nederlands wordt het ‘getrokken kip’ genoemd. Wat het inhoudt, is kip die in slierten is bereid, en juist dat voegt een heerlijke dimensie toe aan verschillende recepten. Hieronder laat ik je zien hoe je snelle pulled chicken kunt maken.
Pulled Chicken kun je gebruiken voor enchilada’s, quesadilla’s, ovenschotels of gewoon een smakelijk broodje. Meestal maak ik het van kliekjes kip, maar het is ook heel eenvoudig om het gewoon te maken. Je kunt een hele kip gebruiken, maar hieronder deel ik een snelle pulled chicken recept, die je in 15 minuten klaar hebt om te gebruiken.
Ontdek zelf de veelzijdigheid van Pulled Chicken en voeg een nieuwe twist toe aan je favoriete gerechten!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2020)
Steps
1
Done
|
Maak de kip schoon en kruid met zout en peper aan beide kanten. | |
2
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Bak de kip 2 minuten aan elke kant. | Verkruimel het bouillonblokje in de pan en schenk het water erbij. | Breng het water aan de kook met de deksel op de pan. Laat dit 10 minuten staan. | Controleer of de kip gaar is. | |
3
Done
|
Haal de kip uit de pan en laat het iets afkoelen. | PLuk de kip in stukken met 2 vorken. | Je kunt nu je Pulled Kip gebruiken. |