Ananas Kip Pannetje

0 0
Ananas Kip Pannetje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rijst
2 paprika's
1 teen knoflook
1 theelepel (2 cm) gember
350 gram kipfilet
400 gram ananas (blik)
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels maIzena
SAUS
1 bouillonblokje (kip of groente)
500 ml water
130 ml ananassap
60 ml sojasaus
80 ml hoisinsaus
2 eetlepels lichte basterd suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Ananas Kip Pannetje

Niets is zo frustrerend als het bereiden van een heerlijk gerecht en dan merken dat de foto’s gewoon niet aantrekkelijk zijn. Soms ben ik zelf nog zoekende als het gaat om het stijlen van mijn foodfoto’s, en de ene keer ben ik super trots, terwijl ik andere keren denk: WHAT? Dat laatste geval deed zich voor bij de foto’s van dit recept voor een ananas kip pannetje.

Mijn idee was om mijn eigen versie van ‘Chicken Tonight met ananas’ te maken, omdat ik vaker zonder pakjes en zakjes wil koken. Vaak bevatten die namelijk te veel zout en suiker. Vooral nu we kinderen hebben, wil ik controle hebben over de ingrediënten. Zelf koken hoeft niet ingewikkeld te zijn, smaakt vaak veel beter, en je bepaalt zelf de hoeveelheid zout en suiker. Zout is namelijk niet altijd nodig, zeker gezien de hoeveelheid die veel kant-en-klare producten al bevatten, zoals bouillonblokjes en sojasaus.

Ik begrijp het volkomen als je soms voor gemak kiest, vooral als ouder, en dus pakjes en zakjes gebruikt. GEEN OORDEEL. Ik hou gewoon van koken, neem graag mijn tijd ervoor en heb altijd veel kruiden en sauzen in huis. Maar ook ik ga wel eens voor gemak, vooral na een lange werkdag of een drukke dag met de kinderen.

Terug naar de foto en het gerecht. Dit ananas kip pannetje was een succes en erg smakelijk, maar de foto’s niet zo. De saus van dit heerlijke gerecht is bruin en dat ziet er niet zo mooi uit op een foto. Vaak maak ik foto’s vlak voordat we gaan avondeten, dus er is haast bij. Als ik een professionele foodblogger was geweest, had ik misschien wat ananas en paprika apart gehouden om de foto mee te stylen. Maar ook ik ben een moeder, en soms ziet het er gewoon zo uit zoals je hebt gekookt!

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (10-2019)

Steps

1
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. |

2
Done

Voorbereiding

Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in stukjes. | Schil de gember en snijd fijn. | Pel de knoflook en snijdfijn. | Indien nodig, snijd de ananas in stukjes. | Snijd de kip in blokjes.

3
Done

Bouillon

Kook 500 ml water. (Eventueel met een waterkoker) | Voeg het bouillonblokje toe en los deze op. |

4
Done

Saus

In een kom doe 100 ml van de bouillon, ananassap, hoisinsaus en suiker. Roer alles goed door elkaar. |

5
Done

Kip

Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespas. | Bak de kip goudbruin en gaar in 8-10 minuten. | Voeg knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. | Voeg de paprika en ananas toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de saus toe en breng dit al roerend aan de kook. |

6
Done

Neem 1 eetlepel van de warme saus uit de pan en doe dit in een kom. | Voeg hier de maïzena aan toe en roer dit goed door, zonder klonten. | Voeg het maïzena papje toe aan de saus in de pan en roer goed door. Laat de saus wat dikker worden en laat nog 5 minuten staan. | Serveer met de rijst!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Baby Blauwe Trifle - Kidshoekje.nl
previous
Baby Blauwe Trifle
Ninja Creami Taksi Sorbet - Kidshoekje.nl
next
Ninja Creami Taksi Sorbet

Add Your Comment